Cep Telefonunuz Sizi Hasta Edebilir!

Yayın Tarihi : 2017/09/28 09:42 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/04 22:44 •

Çağımızda neredeyse işlerimizin tamamını bu küçük aletlerle sağlayabiliyoruz. Banka, fatura, alışveriş, sosyalleşme...

Cep Telefonunuz Sizi Hasta Edebilir!

Cep telefonları yaşamın hemen her alanında yanı başımızda duruyor. Çağımızda neredeyse işlerimizin tamamını bu küçük aletlerle sağlayabiliyoruz. Banka, fatura, alışveriş, sosyalleşme gibi zaruri ihtiyaçlarımızın neredeyse tamamını burada sağlayabiliyor, ayrıca; mail, makale, önemli bilgileri ekran görüntüsü ile elimizin altında tutma, resim, video çekme ve paylaşma, özel günlerde tebrik ve dileklerde, hatırlamamız ve uyanık olmamız gereken saatlerde uyarılmada… Yani neredeyse tüm hayatımızda çok geniş etki ve yetkilere sahiptir telefonlarımız. Bu sebeple hayatımızın ayrılmaz parçalarındandır. 

Sürekli olarak onlarla ilgileniyor, ihtiyaçtan çok daha fazla cep telefonunun radyasyonuna maruz kalıyoruz. Aslında her işimizi halleden ve aşırı iş yükünden kurtaran bir alet olsa da, zaman zaman onsuz yaşayabildiğimizi kendimize kanıtlamamız gerekir. Kısacası, zihnimizi bu kadar hafife almamalı ve boş bıkarmamalı, bunun yanında telefonlarımıza da haddinden fazla önem vermemeliyiz. Örneğin her numarayı kaydetmek yerine bazı numaraları zihnimizde tutmalı ve zaman zaman bunları tekrar etmeliyiz. Her anı fotoğraflamaktan vazgeçip, biraz anın tadını çıkarmayı öğrenmeliyiz. Bazı şeyleri kendi hafızamıza kaydedip, zihin fonksiyonlarımızı geliştirmeliyiz. İnsanlarla, aynı ortamlara girerek ve ziyaret ederek gerçek sosyalliği yaşamalıyız.

Ayrıca sürekli olarak şarj edilen cep telefonlarının bataryaları olmadık şekilde patlayabilmektedir. Bunu engellemek, ayrıca telefonunuzun ömrünü uzatabilmek için, onunla daha az zaman geçirmeli, zaman zaman telefonunuzu dinlendirmelisiniz. Bu hem bağımlılığınızı azaltacak, hem de hayatı kaçırmanızı engelleyecektir. 

Bununla birlikte akıllı telefonlar boyun ve parmak kireçlenmesini de artırmıştır. Sadece kireçlenme değil; duruş bozuklukları, parmak eğrileri, dikkatsizliğe bağlı, çarpma, düşme, yaralanma olasılıkları da artmış durumdadır. Ayrıca yoğun mavi ışık maruziyetine bağlı; göz ağrıları, uyku problemleri, algıda yavaşlama, dikkat dağınıklığı gibi şikayetlerin de sıklığı artış göstermektedir. 

Siz siz olun, cep telefonunuzla aranıza gün içerisinde mutlaka belirli mesafeler koyun. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum
?