Çift Rahimlilik Nedir? Gebeliğe Engel midir?
Çift rahimli olmak kadınlar arasında çok nadir görülür ve bazen hiç teşhis edilmez. Doğumsal bir problemdir. Hiçbir şikayet meydana getirmediğinden, çoğu zaman detaylı taramalarda fark edilir.
Çift rahimli olmak kadınlar arasında çok nadir görülür ve bazen hiç teşhis edilmez. Doğumsal bir problemdir. Hiçbir şikayet meydana getirmediğinden, çoğu zaman detaylı taramalarda fark edilir.
Çift Rahim Nasıl Oluşur?
Anne karnında iken kız bebeğin rahmi, iki ayrı tüpte gelişmeye başlar. Eşey organlarının oluşumu sürecinde bu tüpler birleşir ve tek bir rahim haline gelir. Ancak bazen problem yaşanır ve tüpler birleşemez. İşte böyle durumda çift rahimlik meydana gelir.
Çift rahimli kadınlarda bazen vajina da ikiye bölünmüş halde bulunabilir.
Çocuk düşürme ya da erken doğum çift rahimli kadınlarda daha sık görülür.
Çift rahimlilik herhangi bir ağrı, erken doğum veya bebek düşürmeye neden olursa tedavisi gerekir.
Çift Rahimlilik Belirtileri Nelerdir?
Çift rahimliliğin bazı belirtileri adet döneminde şiddetli ağrılar ve aşırı miktarda kanamadır. Birçok kadında bu belirtiler görülmez. Hatta kadınlar farkında olmadan sıkıntısız doğum bile yaparlar.
Adet düzensizliği görülebilir.
Alt karın bölgesinde kitle hissi, ele gelen şişlik şeklinde şikayetler çift rahimlilik açısından değerlendirme gerekir.
Kesin tanı doktor muayenesi ile konur.
Çift Rahimlilik Gebeliğe Engel Midir?
Çift rahimli kadınlar bazen gebe kalabilir ve sorunsuz doğum yapabilirler.
Bazen de rahim, gebe kalma yetisine sahip olmayabilir. Zaten çoğu çift rahimlilik teşhisi de bu dönemde konur. Yani kişi gebe kalamama şikayeti ile bir kadın doğum uzmanına baş vurduğunda çift rahimli olduğunu öğrenebilir.
Bazen de gebelik oluşur ancak rahim yeterince genişleyemediğinden; erken dönem düşükleri ve bebek kayıpları meydana gelebilir. Bu açıdan kişi doktoru tarafından detaylı incelenmelidir.
çift rahimli kadınlarda gebelik olmasına rağmen adet görme devam edebilir. Bu durum, son derece normaldir. Çünkü rahimin birinde bebek varken, diğeri boş olduğundan normal fonksiyonuna devam edecektir.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.