Çikolata Kisti Kadınlarda Kansere Yol Açar mı?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Üreme çağında bulunan her 7 kadının birinde ve çocuk sahibi olmak isteyen ve bu konuda tedavi gören her 4 kadının birinde çikolata kistine rastlanılıyor
Çikolata Kisti Kadınlarda Kansere Yol Açar mı?

Üreme çağında bulunan her 7 kadının birinde ve çocuk sahibi olmak isteyen ve bu konuda tedavi gören her 4 kadının birinde çikolata kistine rastlanılıyor.
Çikolata kistinin tıbbi adı ise endometriosistir.

Kadınlarda rahmin iç kısmını oluşturan bu nedenle de  adet kanamalarınında aktif rol oynayan endometriumun hastalığı olarak da bilinir çikolata kisti.

Endometrium dokusunun rahim haricinde başka bir bölgeye yerleşmesi normal değildir.Böyle bir durumda rahim dışı alanlarda da endometrium dokusu bulunması bu bölgelerde de kanamaya sebep olur. Bu şekilde ortaya çıkan döküntüler de üreme sisteminde bulunan organlar arasında yapışıklığa sebep olur.Bu durum da çikolata kisti olarak tanımlanır.Buna endometriosis hastalığı adı verilir.

Bilim adamları endometriosis ile yumurtalık kanseri arasında ilişki olup olmadığı yönünde araştırmalar da yapmaktadır.
Normalde çikolata kisti iyi huylu bir hastalık olup kanser değildir.
Her ne kadar hastalar arasında çikolata kistinin kansere yol açabileceği gibi bir şüphe olsa da bu konuda bilimsel kanıt bulunmamaktadır.




Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
s************* :

Merhabalar,bir sorum olacaktı çikolata kisti kahverengi akıntıya yol açabilir mi?


Cevap:

Açabilir. Bunun yanı sıra adet düzensizliğine ve ağrılı dışkılama da görülebilir. Bir kadın doğum uzmanı tarafından muayene edilmelisiniz.

?