Cinsel İlişki Sonrası Adet Görülmesi Gebelik Olasılığını Kaldırır mı?

Yayın Tarihi : 2018/06/21 20:16 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/18 13:37 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Cinsel ilişki sonrası gebelik şüphesi yaşayan kadınlar adet gördükten sonra da hamilelik ihtimalleri bulunup bulunmadığı merak ederler. Gebelik şüphesinde ilişki sonrası adet görülmesi konusunda bir çok yanlış bilgi bulunmakta olup bu durum da ister istemez kadınların kafasını karıştırmaktadır.Kadınlar tarafından son derece fazla merak edilip araştırılan cinsel ilişki sonrası adet görülmesi ve gebelik olasılığına dair bu sorunun cevabını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Cinsel İlişki Sonrası Adet Görülmesi Gebelik Olasılığını Kaldırır mı?

Cinsel ilişki sonrası hamilelik şüphesi yaşayan kadınlar adet gördükten sonra da hamilelik ihtimalleri bulunup bulunmadığı merak ederler.
Bu konuda kafası karışan ve merak duyan kadınları 2 grupta inceleyebiliriz.

1.Gebelik korkusu yaşayıp adet görmüş olsa bile, görmüş olduğu adet kanamasıyla ikna olmayan veya gördüğü kanamayı yerleşme kanamasına diğer adlarıyla ise üstüne görme, üste görme veya implantasyon kanaması sanarak kafası karışan kadınlar.
2.Tam tersi olarak hamilelik ümidi olup adet gördüğü halde bunu kabullenmeyerek gördüğü kanamanın yerleşme kanaması olduğunu ümit eden ve  hamilelik arzusu yaşayan kadınlar.

Gelelim ''Cinsel İlişki Sonrası Adet Görülmesi Gebelik Olasılığını Kaldırır mı?'' sorusunun cevabına:
 

Cinsel İlişki Sonrası Adet Görülmesi Gebelik Olasılığını Kaldırır mı?

Korunmasız cinsel ilişki sonrası adet görülmüş olması bu ilişkinin sonrası hamilelik şansı bulunmadığını gösterir.
Bir kadın hamile kaldığında yumurtlamaya devam edemez ve bu nedenle de adet kanaması olmaz. Menstrüasyon yani adet kanaması sadece bir kadın hamile olmadığında görülmektedir.
Kadınların bir kısmı hamilelik sırasında bazen çeşitli kanama yaşayabilirler ancak bu kanamalar adet döngülerinden kaynaklanmayan kanamalardır.

Kadında adet döngüsü hamileliği kolaylaştırmak için oluşur. Döngü, bir kişinin adet döneminin ilk gününde başlar ve bir sonraki dönemin ilk gününde sona erer. Kadında yumurtlama ise, normal şartlar altında adet döngüsünün ortasında gerçekleşir.
Yumurta, kadın yumurtladıktan sonra yaklaşık 12-24 saat yaşayabilir. Sperm hücreleri varsa ve yumurtayı dölleyebiliyorsa, yumurta rahim içine yerleşerek hamileliği başlatır.
Ancak kadında döllenme yoksa, adet kanaması meydana gelir.  Buradan da anlaşılacağı üzere  korunmasız ilişki sonrası adet kanaması ancak kadında döllenme olmadığı, bir başka ifadeyle hamilelik oluşmadığında görülen bir durumdur.
Adet gördüğünüz halde hamilelik şüpheniz var ise, bu konuda sorunuzu Tahlil.com uzmanlarına günün her saatinde online sorabilirsiniz. Sorunuzu hemen sormak için tıklayınız...
 

Kadınlarda Gebelikte Görülen Kanamalar Nelerdir?

Kadınlarda gebeliğin ilk üç ayında kanamalar daha sık görülmektedir.Bu kanamaları birlikte inceleyelim:

1.Üstüne Görme (Yerleşme Kanaması): Üstüne görme ile adet kanaması sıklıkla karıştırılan bir durumdur.
Üstüne görme her gebelikte görülen bir durum değildir.Kanama adet kanamasına göre çok daha az ve açık renklidir.Nazen kahverengi lekelenme şeklinde de olabilir.Kanama adet kanamasından çok daha az miktarda olup çok daha kısa sürmektedir.
Adet kanaması ile üstüne görme arasındaki farkları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:
Adet kanaması ve üstüne görme ile ilgili aradığınız tüm bilgiler....
 
2.Dış gebelik: Dış gebelik normal ve doğal olmayan bir gebelik türü olup tıbbi tedavi gerektirir.Dış gebelikte normal gebelik şartlarında kadında rahmin iç kısmında yer alması gereken döllenmiş yumurta gebeliğin doğasına aykırı olarak rahmin tamamen dışında yer alır. Döllenmiş yumurta rahim dışınd abüyümeye bağlar ve bu da normal bir duurm değildir.Dış gebeliğin tıbbi olarak diğer adı ise ektopik gebeliktir. Normal ve sağlıklı bir gebelik olmayan dış gebelik kadınlarda kimi zaman hayatı tehdit eden yoğun kanamalara da sebep olur.Bu kanamalar iç kanama olarak değerlendirilip gebe kadının hayatını da tehdit edebilir.Bu nedenle  ivedilikle tedavi gerektirir. Yoğun kanamalar bazı duurmlarda kadına kan nakli gibi çözümler gerektirebilir. Dış gebelik tanısında en güvenilir yöntem dış gebelikten şüphelenilen kadına transvajinal ultrason muayenesi yapılıp gebeliğin seyrinin izlenmesidir.

3.Düşükler: Düşüklerin önemli bir çoğunluğu  gebeliğin ilk 8 ile 9. haftasında görülür. Düşüklerde de gebe kadınlarda kanama görülür. Bu kanamalar genellikle, ani ve kuvvetli ağrılar ile birlikte görülür.Ağrı ekseriyetle karnın alt kısımlarında hissedilir.Düşüklerde görülen kanamalar ise genellikle önce hafif sonra şiddetli görülen kanamalardır. Düşüklere,  kimi zaman vajinal lekelenme, vajinadan doku parçaları gelmesi veya sıvı boşalması gibi belirtiler de eşlik edebilir.
 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
A******** :

Merhaba yazılarınızı okudum öncelikle burda yaptığınız iş gerçekten çok güzel okadar saçma şeyler yazıyor internette benim şu şekilde bir sorum 28 martta girdiğim ilişki sonrası sevgilim 2 kere adet oldu ill adet 1 hafta gecikmişti test yaptık ve kanaması anında geldi psikolojik diye düşündüm bu aylı kanaması 2 gün gecikti gene biraz korku varmış içinde oda normal bitti süreç boyunca 6 test yaptık ilk tesk gecikmeden 1 hafta sonra 2.si ilk testen 3 gün sonra yerleşme kanaması olur diye 3. Sü ilk testten 1 hafta sonra 4.sü ilişkiden 1 ay sonra 5.si 2.adetti kanamasından 1 hafta sonra ilk ilişkiden 46 gün sonra son testte tam 2 ay sonra ilişkiden bu süre çok başı ağrıyormuş ben evhamlıyım o sinüzittendir diyor adet gören biri ha ile kalamaz bunun farkındayım tıp öğrencisiyimde sadece içim rahatlasın diye soruyorum bedensiz arada geliyorlar bana ihtimal varmı hala


Cevap:

Hamilelik olmadığını kesinlikle söyleyebiliriz.Ancak arkadşınız şikayetleri nedeniye bir doktora başvurup muayene oalbilir.

A************* :

Iyi gunle sevgilimin adetine bir hafta kala surtunme yoluyla iliskiye girdik bende baksir vardi onda yoktu adet gunleri tam oturmamis ama 5 6 sinda oluyo busefer 9 da oldu bi risk varmidir


Cevap:

Üzerlerinde kıyafet veya çamaşır varken ilişkiye giren genç okurlarımızdan sıklıkla bu tür sorular geliyor. Bu soruların bir çoğu da cinsel konularda bilgisizlikten kaynaklanıyor.
Öncelikle merakınızı giderelim  bu tür ilişkilerde hamilelik şansı yoktur veya yok denecek kadar azdır..Bu konuya dair çok daha detaylı bilgiyi, sorulmuş benzer soru ve Tahlil.com uzmanlarınca verilmiş cevapları  aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

Giysiler varken ilişkide hamile kalınır mı?

Hamilelik nasıl anlaşılır? Hangi tür ilişkilerde hamilelik ihtimali bulunmaktadır?

 

e********* :

Korunmasız ılıskıye gırdım ama bosalma falan olmadı. ama temmuz ayının basında adet olmustum. ilişkıye gırdıkten 2 gun sonrada 2. adetımı gordum. bu normalmı yada ben hamılemıyım anlamadım. yardımcı olurmusunuz. sımdıden tskkurler


Cevap:

Bu durumda hamilelik olmaz.

u******** :

Öncelikle herkese verdiğiniz kopyala-yapıştır cevapları vermemenizi rica ederekten soruyorum açıklamalı bi cevap olursa sevinirim , ilişkiden 2 gün sonra 6 gün kadar erken adet oldum , 5 gün sürerdi hep , 3 gün sürdü , benim merak ettiğim bu hamilelik ile ilgili olabilir mi ?


Cevap:

Ne yazıkki sizin gibi sitemizi okumadan ve hiç bir bilgi sahibi olmadan soru soranlara başka yapacağımız bir şey yok.
Aşağıdaki yazımızı okuyun veya bir daha bize soru sormayın.

 İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.
 Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

   http://tahlil.com/adet-gormek-nedir-adet-goren-biri-hamile-olabilir-mi


n********* :

Az önce yazmissinizda yasiniz küçük sanirim diye yasim 23 ilk defa boyle bir durum yaşadığım icin cok korkuyorum ve sanki karnim sis gibi geliyor pskolojik olarakmidir bu durum yoksa test yapmam gerekiyormu?


Cevap:

Test yapın. içiniz rahat olsun.

n********* :

Merhabalar ben 17 ağustosta erkek arkadasim ile birlikte oldum ama kesinlikle bosalma ve kizligimin bozulmasi durumu olmadi zevk suyu gelmis olabilir.30 agustosta normal gunumden 3 gun once adet oldum adet agrilarim oldu adetten sonra gitti bu ay cok korkuyorum olmazsam diye sizce durum nedir?


Cevap:

Hamile kalmaktan bu kadar korkuyorsanız bu işlere bir daha hiç girişmeyin. Bu şekilde hamile filan kalınmaz.Muhtemelen yaşınız da küçük. Biraz vakit ayırıp hamileliğin oluşumu ve gebelik testlerine dair aşağıdaki yazılarımızı dikkatle okuyun



a********** :

merhaba ben nısanlımla ilişkiye girdım yalnız korunmasz bı sekılde içeri boşalma olmadı dışarı boşaldı kendısı bu ay adetimin üstünden 3 gün geçti ve mide bulantısı baş dönmesi war sizce hamılememiyim çok korkuyorum


Cevap:

İki üç gün daha bekleyin gebelik testi yaptırın.

?