Çok Doğum Yapan Kadınlarda Vajinoplasti Yüz Güldürüyor

Yayın Tarihi : 2018/07/17 09:08 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/17 09:08 •
Çok doğum yada zorlu doğum yapan bayanlarda ,ileride oluşabilecek cinsel sorunların giderilmesinde vajinoplasti ameliyatı giderek tercih edilmeye başlanmıştır
Çok Doğum Yapan Kadınlarda Vajinoplasti Yüz Güldürüyor

Çok doğum yada zorlu doğum yapan bayanlarda ,ileride oluşabilecek cinsel sorunların giderilmesinde vajinoplasti ameliyatı giderek tercih edilmeye başlanmıştır. Vajinoplasti ile doğal görünümü ve fonksiyonunu kaybetmiş vajina ve vajen girişinin cerrahi olarak eski formuna döndürülmektedir.

Doğum sonrası , cinsel ilişkinin başladığı süreçte ilişki sırasında ağrı, vajinanın genişlemesine bağlı olarak kalitesiz cinsel yaşam, bu ameliyat için başvuran hastaların ortak şikayetidir.Bu hastalarda kimi zaman, idrar kaçırma, gaz, gaita tutamama şikayetleri de olabilmektedir.

Vajinoplasti ameliyatıyla vajen girişi ve vajinanın dışa yakın kısmının üzerindeki mukozal doku kaldırılarak, vajinanın ve anüsün istemli daralmasını sağlayan kaslar yaklaştırılır. Ayrıca yüzeydeki destek dokuları tamir edilir ve vajen fazlalıkları kesilip mukozası kapatılır.Ancak bu ameliyat sonrası tekrar normal vajinal doğum yapılmamalıdır.Aksi takdirde yapılan ameliyatın bir anlamı kalmayacaktır.

Vajinopşasti operasyonu sonrası hastlar a aynı gün içinde evine gidebilir ve günlük işlerine devam edebilir.Ancak hastalar cinsel yaşamlarına en az 6 hafta ara vermelidirler

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?