Sabah Ereksiyonu Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/28 17:28 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/28 17:28 •
Sağlıklı erkek bireylerde görülen geceuyku sırasında veya sabah uyanıldığında pen*sin sertleşmesine sabah ereksiyonu veya geceereksiyonu denir
Sabah Ereksiyonu Nedir?

Sağlıklı erkek bireylerde görülen geceuyku sırasında veya sabah uyanıldığında pen*sin sertleşmesine sabah ereksiyonu veya geceereksiyonu denir.

Erkekler uyandığında bunu fark edilse de, pen*s yalnızca sabah değil; birey sağlıklı ise gece de belirli periyotlarla sertleşir. Bu sebepten aslında adına geceereksiyonu demek daha doğru olur.

Sağlıklı bir erkeğin pen*si bir gecede 3 ila 10defa ve ortalama 30 dakika süreyle sertleşir. Bu da demektir ki; bir gece uykusunun ortalamatoplam 100 dakika kadarında pen*s ereksiyon halinde bulunmaktadır. Bu ereksiyonlaruykunun rem fazı denilen rüya görülen safhada gerçekleşir. Bu ereksiyonlar depresyon ,geçirilmiş ameliyatlar, geçici hormon bozuklukları gibi durumlarda azabilir. Bu geçici azalmalarveya yok olmalar önem teşkil etmez.

Genç ve sağlıklı bir erkeğin gece boyunca hiçereksiyon olmaması mümkün değildir çünkü; bu pen*sin sağlıklı olduğunun birgöstergesidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?