Gebe Olup Olmadığını Merak Eden Bayanların Soruları Hakkında

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Tahlil
Gebe Olup Olmadığını Merak Eden Bayanların Soruları Hakkında

Tahlil.com' a özellikle ilişki sonrası gebe olup olmadıkları veya gebelik ihtimallerini merak eden bayan ziyaretçilerimizden bir çok soru geliyor.
Özellikle bekar ve hamile kalmak istemeyen okurlarımızdan gelen sorular yoğunlukta.
Tahlil.com, özellikle tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir.Sitemize gönderilen tahlillerin yorumlanması ve ziyaretçilerimizin bilgilendirilmesi temel misyonumuzdur.
Gebe kalabilecekleri endişesi ile, her hangi bir tahlil sonucu göndermeden sitemize sıkça sorulan soruları ise bir başlık altında toplayıp, benzer konuları merak eden ziyaretçilerimizi de bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki bağlantıları hazırladık.
Gebe kalmak istemeyen bayan ziyaretçilerimizin ilgisini çekeceğini umuyoruz.

1.Zevk suyu nedir? Zevk suyu ile hamile kalınır mı?
2.Sürtünme yoluyla gerçekleşen ilişki sonrası hamile kalınır mı?
3.Dışarı boşalma güvenilir bir doğum kontrol yöntemi midir?
4.İç çamaşırına boşalma ile hamile kalınır mı?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a********** :

Erkek arkadasimla korunarak iliskiye girdik 2. Defa bosalmadan once prezervatif icerdeyken prezervatif yirtildi fakat o an bosalmamisti sizce hamile kalma olasiligim var midir ?


Cevap:

İlişki sırasında boşalma, hamileliğin oluşma ihtimalini yükseltir. Bunun dışında yaşanan birlikteliklerde hamileliğin oluşması oldukça zordur. Adet gecikmesi yaşanırsa gebelik testi yaptırılabilir. 

s****** :

Kız arkadaşımla sürtünme yolu ilr ilişkiye girdik pen*simi sürekli vajinasına sürttüm ama boşalma olmadı sanırım zevk suyu temas etti kesinlikle pen*sle içeri temas yoktur sizce hamilelik söz konusumudur.


Cevap:

Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.
Bu tür  ilişki sonrası hamilelik korkusu ile bizlere bir çok soru geliyor.
Bize yazdığınız ilişki türünde  hamilelik ihtimali pek mümkün görülmüyor.

Tahlil.com doktorları olarak size önerimiz mutlak suretle aşağıdaki bağlantıyı dikkatle okuyup hamilelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmanız.

Aşağıdaki bağlantıda belirtilen yazıları ve sorulmuş benzer soru ve uzmanlarımızca verilen cevapları dikkatle okursanız bu konuda bilgi sahibi olacağınızı umuyoruz.

e********** :

Erkek arkadasimla surtunme yoluyla iliskiye girdik uzerimizde kiyafetlerimiz vardi ve ondan sonra dusa girdim 1 2 saat sonra adet oldum 2 gun sonra tekrar erkek arkadasimla surtunmeyle iliskiye girdik onun uzerinde baxer benim uzerimde ic çamasiirim ve pedim vardi iliski sonrasi ic camasirimin vajina bolgesinde islaklik vardi ve 1 saat sonra dusa girdim sizde hamile kalma ihtimalim nedir boyle ihtimal varmidir ?


Cevap:

Küçük yaşlarda ve cinsel konularda bilgi sahibi olmadan bu şekilde cinsel  deneyimler yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.
Yaşadıkları  ilişki sonrası hamilelik korkusu ile bizlere buna benzer sorular soruyorlar.
Belirtiğiniz şekillerde hamilelik ihtimali pek mümkün görülmüyor.

Tahlil.com doktorları olarak size önerimiz mutlak suretle aşağıdaki bağlantıyı dikkatle okuyup hamilelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmanız.

Aşağıdaki bağlantıda belirtilen yazıları ve sorulmuş benzer soru ve uzmanlarımızca verilen cevapları  dikkatle okursanız bu konuda bilgi sahibi olacağınızı umuyoruz.

e****** :

merhaba ben erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama boşalma olmadı yanlız erkek arkadaşımın zevk suyu nereye aktı bilmiyoruz sizce hamile kalırmıyım


Cevap:

İhtimal yok denecek kadar azdır..

c*********** :

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girmiştik genital bölgeme boşaldığını söylemiştim ve hamilelik şansının olabilceğini söylemiştiniz 4. Günde ertesi gün hapı kullandım ama bu hapın güçlü olduğunu 5. Güne kadar etkili olduğunu duydum buna rağmen hamile kalma şansım ne kadar ?


Cevap:

Bu konuda bir oran verilemez..

s************************* :

Cinsel iliski olmadi fakat bir kere an*l iliski oldu 5 10 saniyeligine. Surtunme sirasinda ise altimda eşofman camasir onun altinda camasir vardi. Bosalmalar hep vajinaya uzak gerceklesti. Adetimin 7.gunu yogun kahverengi akinti var. Gebelik riski var mi ertesi gün hapi alinmali mi


Cevap:

Yaşadığınız ve bu tür  normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.
Hamilelik için çok düşük de olsa sadece  bir ihtimal bulunmaktadır. Bu da boşalma sonrası sperm hücrelerinin anüsten çıkıp vajinaya sızması ve bulaşmasıdır.Bu ihtimal de oldukça düşüktür. Ancak bu tür bir ihtimal söz konusu ise beklenen adet tarihinde en az 7 günlük bir gecikme olduğunda gebelik testi yapılabilir.

Konuya dair ve hamilelik olasılıkları ile ilgili aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilir ve konuya dair benzer sorulara uzmanlarımızca verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


q***** :

kız arkadaşımla kondomsuz ilişkiye girdim ama vajinaya boşalma olmadı.duş almadan sadece silinerek tekrar ilişkiye girdik.zevk suyu vb faktörlerden dolayı gebelikten şüphelendik ve test aldık - çıktı tabi adet gecikmesi olmamıştı.daha kesin bir test mevcutmu ve kürtaj ne zamana kadar yapılabilir?


Cevap:

En kesin sonucu kadın hastalıkları uzmanına başvuraral alabilirsiniz...

a********* :

hocam ben 19 ekimde adet gördum sonrasında 2 8ekim ve 1kasım arasında ilişkiye girdik.31 ekimde sag kasıgımda agrı oldu ve üç dört gun devam etti.suan adetım geciktı normalde 12 kasımda adet görmem gerkıodu görmedim..dun akşam test yaptım malesef - cıktı ve yıkıldım eşimde bende istıyoruz

n****** :

Hocam surtunme ile iliski yasadim erkek arkadasimlan ikimizde ciplaktik fakat icine bosalmadi disari bosaldi iliskiden sonra adetim geldi fakat bu ay bi hafta gecikti cok dusunup stres yaptim icinmi gecikmis olabilir not: bakireyim ( ceveplarsaniz sevinirim )


Cevap:

Büyük olasılıkla dediğin gibi yaşadığın stresten dolayı bir gecikme gibi görünüyor. Gecikmen devam ederse kadınsal bir rahatsızlığın belirtisi olabileceğinden doktora başvurmalısın. 

E*********** :

Sürtünme ile iliski yasadım. Çırılçıplaktik fakat kesinlikle boşalma olmadi 1 hafta sonra adet gunünden 1 gun önce kahverengi akinti geldi fakat ertesi gunü normal adet kanamasını yasadım ve gayet normal kan geldi. 1 ay sonraki adeti de normal gunünde gördüm. Suan hamilelek olasılığı var mı?


Cevap:

Tahlil.com'da defalarca yazıyoruz, izah ediyoruz ama anlatamıyoruz galiba. Sizden ricamız anlayana kadar aşağıdaki yazıyı dikkatle okuyun, okuyun ki sizler de tüm okurlarımızda anlasın artık, adet gören birisinin neden hamile kalma ihtimali olmadığını


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


i************* :

erkek arkadaşımla adetimin 4. günü yakınlaşmamız oldu herhangi bir giriş çıkış olmadı bakireyim vajinamın üstünede boşalmadı ama bacak aramda kalçama doğru oldu o olaydan sonra bi kaç gündür ishalım karnım bi tuhaf ama ishalden kaynaklı sancı gibi birşeyler var karın bölgemde sizce hamilemiyim


Cevap:

Belirtiğiniz şekillerde bir hamilelik pek mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.Hamilelik korkusuyla sizin gibi okurlarımızdan bir çok soru geliyor.

Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com ekiplerince verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
 Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.




f************** :

son adet tatihim 18 eylül. 22,27 eylül ve 6 ekimde geri çekilme yoluyla bi ilişki yaşadım kesinlikle içeri boşalma olmadı. 29 eylülde siyaha yakın kıvamlı 2 gün süren bi akıntım oldu. 11 eylülde kahverengi akıntım oldu yaklaşım 3 gün sürdü. adetim 3 gün gecikti hamile olma ihtimalim nedir?


Cevap:

Korunmasız ilişkilerde, her ne kadar dışarı boşalma olsa da, pen*s vajinaya girdiği sürece zevk suyu nedeniyle bir hamilelik şansından söz edebiliriz.Bu hamilelik şansı tabii ki, meninin vajinaya boşalmasından çok daha düşüktür ama yine de bir hamilelik  olasılığı  bulunmaktadır.Bunun nedeni de zevk suyu olarak bilinen prostat sıvısında da sperm hücrelerinin bulunuyor olmasıdır.

Zevk suyu nedeniyle hamilelik şansı ve bu konuya dair Tahlil.com'a sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları tıklayınız...

Hamilelik tanısı ve hangi durumlarda hamilelik olasılığının bulınduğuna dair aradığınız tüm bilgiler burada

Zevk suyu ile hamilelik şansı nedir?



r************** :

Sevgilimle arkadan ilişki yaşadık ...vajinaya değdimi bilmiyorum ...kalırmıyım ???


Cevap:

Böyle bir ilişkide hamilelik çok düşük bir ihtimaldir tatlım. Eğer şüphelerin devam ederse adet tarihinin 1 haftadan fazla gecikmesi durumunda gebelik testi yaptırabilirsin. 

o******* :

nişanlımla 13 eylülde ilşkiye girdik ama condomla korunduk condom varken bıle ıcıme boşalmadı ama sadece bır kere boş içime temaz ettı 26sında adet oldum vsuan idrarl testı yaptırdım lökotasit 8cıktı ve cok yanmam oluo onla ılgılı değildir dımı


Cevap:

Tahlil.com'da defalarca yazıyoruz, izah ediyoruz ama anlatamıyoruz galiba. Sizden ricamız anlayana kadar aşağıdaki yazıyı dikkatle okuyun, okuyun ki sizler de tüm okurlarımız da anlasın artık, adet gören birisinin neden hamile kalma ihtimali olmadığını. Ancak idrarda lökosit olması idrar yollarınızda bir enfeksiyon ihtimalini akla getiriyor.




M********** :

4aylık evlıyım evlendıgımızden berı korunmadık adetlerım hep duzenlıydı ama bu ay 5gun once oldu cok agrılı ve pıhtı seklınde yogun kanamalı dusuk yapmıs olabılır mıyım


Cevap:

Bu da ihtimaller dahilinde ancak daha net bilgi almak için bir kadın doğum doktoruna başvurmanızda yarar var.

s********* :

yüzeysel yaşanılan ilişkilerde her iki tarafta giyinik ise erkek kadın üzerinde boşalırsa kadına bulaşan ıslaklık gebeliğe neden olur mu?


Cevap:

Merak etmeyin bu tür ilişkilerde hamilelik şansı yoktur.Bu konuda detaylı bilgiyi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.


Elbise ve çamaşır varken hamile kalınır mı?
http://tahlil.com/elbise-ve-camasir-varken-iliskide-hamile-kalinir-mi


f************* :

1 yaşında çocuğum var. ikinci bebek için en uygun zaman ne zamandır 2. bebekten önce yaptırmam gereken testler var mıdır


Cevap:

ޞu andan itibaren sizlerde bebek istiyorsanız her an en uygun zaman ancak dilerseniz öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurun genel bir muayene için

e*************** :

sevgilimin elinden vajinama zevk suyu geldi ve sevgilim parmaklarını vajınamın içine soktu parmaklarında zevk suyu vardı fakat adet gördüm evde kendim idrar testi yaptım doktara karnım agrıyo diye gittim idrar testi ve parmagımdan kan aldı eger hamile olsaydım doktorda belli olurmuydu dememe ragmen


Cevap:

 Bu şekilde hamile filan kalınmaz.Muhtemelen yaşınız da küçük. Biraz vakit ayırıp hamileliğin oluşumu ve gebelik testlerine dair aşağıdaki yazılarımızı dikkatle okuyun.Size bilgi vermeden gebelik testi yapılmaz zaten



e*************** :

nişanlımla sevişiyoken nişanlım ilk kendi cinsel organına dokunum sonrada benim cinsel organıma dokundu ve parmaklarınıda vajinamın içine soktu boşalma falan olmadı ama cinsel organının ucunda bi sıvı vardı o sıvı vajinamın içine girmiş olabilir adet oldum 2 tane idrar testi yaptım negatif çıktı?


Cevap:

Adet olduğunuz için hamilelik durumunuz söz konusu değil. 

i************ :

Sevgilim ben yüzüstü yatarken kalçama git gel yaptı kuyruk kemiğinin oradan ve kalçama boşaldı o şekilde daha sonra dört kez regl oldum. Ama göğüsucu koyulaşması var ve karnım sert internette hamilelikte adet görenler var yazıyor bu doğru mu acaba? 4 kere regl olmama rağmen hamile olmam mümkün mü?


Cevap:

İlişki sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını gösteriyor. Adet sonrası korunmasız bir ilişki olur ise tekrar, bundan sonraki süreçte yine bir hamilelik ihtimalinden söz edebiliriz.
 Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

   http://tahlil.com/adet-gormek-nedir-adet-goren-biri-hamile-olabilir-mi


E*********** :

1 hafta kadar önce sürtünme yoluyla iliskiye girdik ve hamilelik riski olmamasına rağmen şüphe düştü icimize. adet gunünden 1 gün önce kahverengi kanama oldu ertesi gunü sabahı normal adet kanaması tabiri icaipse oluk oluk kan geldi hamilelik riski hala var mıdır ? ޞžimdiden cevabınız için tsk.


Cevap:

Bu durumda hamilelikten söz edilemez.

s************** :

bugun duşta ve ayakta anüs vajen ve pen*s arasında hiç bir birlleşme olmadan sadece arkadan ve iki gluteus arasında sürtünerek boşaldım.bosaldıgım yer belden aşagı çataldı ve tenlerimiz sabunluydu.bosaldıktan sonra bolca ılık ve sıcak suyla bosalan bölge ve genital bölgeyi yıkadı.szce hamile olrmu


Cevap:

Hamile kalmaktan bu kadar korkuyorsanız bu işlere bir daha hiç girişmeyin. Bu şekilde hamile filan kalınmaz.Muhtemelen yaşınız da küçük. Biraz vakit ayırıp hamileliğin oluşumu ve gebelik testlerine dair aşağıdaki yazılarımızı dikkatle okuyun



m********* :

6 haziranda kız arkadaşımla ters ilişki yaşadık ben makata boşaldım o da adet dönemindeydi ve çıkarırken pensimi o vajinsını kapattı. biraz dışarı attı meni hemen sildik sonra. 2 ay adet gördüğünü söyledi ben üstüne görme olmasından korkuyorum. test yapmaya da ikna olmuyor. hamile mi çok krkuyorum:(


Cevap:

Hamile kalmaktan bu kadar korkuyorsanız bu işlere bir daha hiç girişmeyin. Bu şekilde hamile filan kalınmaz.Muhtemelen yaşınız da küçük. Biraz vakit ayırıp hamileliğin oluşumu ve gebelik testlerine dair aşağıdaki yazılarımızı dikkatle okuyun



E*********** :

Kız arkadaşımla çırılçıplak sürtünme yoluyla iliski yasadık. pen*sim vajinasina hic girmedi fakat pen*simde zevk suyu varkende sürtüşme oldu. Zevk suyu icinde bulunan hareketli sperm beni korkuttu. Sizce hamile olasılığı ?


Cevap:

Sürtünme ile ilişki sonrası hamilelik olasılığına dair o kadar çok soru geliyor ki, yetişemiyoruz artık. Bu tür ilişkilerde hamilelik şansı pek olası değildir.Çok düşük bir ihtimal boşalma sonrası meninin vajinadan içeri girmesi sonrası hamilelik olasılığından söz edebiliriz. Bu tür bir şüpheniz var ise, beklenen adet tarihinde  en az 1 haftalık bir gecikme sonrası gebelik testi yaptırabilirsiniz.Aşağıda hamileliğin oluşumuna dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Okumanızı öneririz...


Hamilelik nasıl oluşur, sürtünerek ilişki ile hamile kalma olasılığı nedir?


s**** :

hocam bundan 1 ay önce erkek erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla bır ılışkı yasadık onun üzerinde boxer vardı fakat bnde birşey yoktu ve ogün 5 kere boşalma yaşadı ben bakireyim ve adet günüm 10 gün gecikti normaldede düzensizdir fakat hamile kalmış olabılırmıyım sizce ? spermler boxerdan geçer mı ?


Cevap:

Hamile kalmaktan bu kadar korkuyorsanız bu işlere bir daha hiç girişmeyin. Bu şekilde hamile filan kalınmaz.Muhtemelen yaşınız da küçük. Biraz vakit ayırıp hamileliğin oluşumu ve gebelik testlerine dair aşağıdaki yazılarımızı dikkatle okuyun



m******* :

Merhaba nolur bana yardim edin..bundan 1hafta once yani ayin 4unde erkek arkdasimla bisylr yasadk o benm sag elime bosaldi sildk ve aradan 40 dakika sonra ben tuvalete girdim elimi yikamayi unutup sol elimle vajinami yikadimmm..normalde 14 unde olmam gerekn adetimi 1inde oldm brz koyu hamile mym :(


Cevap:

Cinsel konular ve gebelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.Muhtemelen yaşınız da küçük.Özellikle sizin gibi erken yaşlarda bu tür ilişkilere girenlerden bu tür çok da anlamlı olmayan sorular geliyor.Bu tür durumlarda hamilelik şansı yoktur.Size önerimiz hamilelik oluşumu ve konuya dair sitemizde yazdığımız yazıları dikkatle okumanız ve bu konuda sorulmuş soru ve cevapları gözden geçirmeniz.Aşağıdaki bağlantıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ile cevapları okuyabilirsiniz.



m************ :

adetliyken ilişkiye girildiğinde boşaldığında hamnile kalınır mı


Cevap:

Çok düşük ihtimal.

s************** :

sevgılımle dun arkadan ılıskıye gırdık ve ıcındeyken bosaldı ve cıkarttı hemen dısarı tastı snra ıslak mendıl ve kuru mendılle sılıp temızledım ama hamıle kalmaktan korkuyorum soruma cevap verın lutfen


Cevap:

Yaşadığınız cinsel birliktelikte hamile kalma ihtimali yok denenecek kadar az.

e********** :

merhaba 20,03,2013 tarihinde beta hcg testi yaptırdım deger 296 çıktı.dün gece kasık agrısıyla uyandım ve hafif leke şeklinde kanamem oldu acile gittim beta degeri 219 cıktı yani deger de düşüş olmuş. sorun ne olabilir..


Cevap:

Kimyasal gebelik geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir


b*********** :

Hocam merhabalar 20 yaşındayım kız arkadaşımla 2 senedir korunmasız ilişkiye giriyoruz.En son 08.03.2013 tarihinde ilişkiye girdik.Fakat tam orgazm esnasında her zamanki gibi menimi dışarıya boşalttım.Kız arkadasımda o günden beri mide bulantısı kasıklarında ağrı bel ağrısı gibi şikayetler var.


Cevap:

Kız arkadışınıdaki belirtiler bu kadar kısa sürede bir hamilleiği göstermez.Sonuç olarak belirtiğiniz şekilde bir korunma yöntemi tamamıyla güvenli değildir.Adetinde gecikme olursa tedbiren test yaptırabilir.

m********** :

hocam 32 yasında bekar bi bayanım benım en son adetım 25 ocakta oldu 22 subatta erkek arkadasımla ters ilişkiye girdim ve 28 subat 6-14 mart mart tarıhlerınde üc gebelık testı yaptırdım oda negatif cıktı en son 15 mart 2013 tarıhınde b-hcg testı yaptırdım 0.1 cıktı hamilemiyim merak ediyorum acill


Cevap:

Yaşadığınız cinsel birlikteliğe göre, yaptığınız testlere göre hamile değilsiniz.

z******** :

merhabalar. sevgilimle 17 ocakta sürtünme yoluyla ilişkimiz oldu ama içine boşalma falan olmadı kıyafetinin üzerine de boşalıp boşalmadığımı hatırlamıyorum.benim üzerimde de pantolon vardı.geçen ay düzenli olarak adetini gördü. bu ay ise adetini görme gününü 10 gün falan geçti. hamile kalma ihtimali


Cevap:

10 günlükte olsa adet olunmuş hamilelik ihtimalide ortadan kalkmış durumda.

G** :

Merhabalar, benim suan 4,5 aylik bir oglum var ve suan tekrar hamile olabilirmiyim diye dusunuyorum. Adetim normalde 21 gun surer. Dogum sonrasinda duzenli adet gordum ama suan son adetim uzerinden 26 gun gecti. Esimle birlikteligimizi disari bosalma olarak surduruyoruz ama ne kadar etkili bilemiyorum tabii. Testi simdilerde yapmalimiyim? Ve hamile olma ihtimalim vami sizce? Aslinda sonuctanda biraz korkuyorum daha minicik bebegim varken.. Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.


Cevap:

Adetinizde oldukça gecikme var.Dışarı boşalma da güvenilir bir doğum kontrol yöntemi değildir.İlk fırsatta gebelik testi yaptırmalısınız

N******* :

merhaba hocam;
bn nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim vajinama boşalmadı ama hamile olabileceğimden korkuyorum


Cevap:

Hamilelik olasılığı düşüktür yine de adetinizde en az 1 hafta gecikme olursa tedbiren test yaptırabilirsiniz.

a***** :

Merhabalar. ben 3 yıl düzenli doğum kontrol hapı kullandım ve geçen ay bıraktım en son 4 haziranda adet gördüm bir daha olmadım beta hcg değerim 2.4 çıktı bu değer gebelik için negatif ise adet gecikmesinin sebebi nedir ve ne zaman düzene girer yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Adet gecikmesinin bir çok nedeni vardır.Aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz
http://tahlil.com/adet-gecikmesi-nedir-gebelik-disi-adet-gecikmesi-10-nedeni/

?