COVID 19 Aşısı Olmayanlar En Kısa Sürede Aşılanmalı

Yayın Tarihi : 2021/07/30 17:30 • Güncelleme Tarihi : 2021/07/30 17:39 •

Özellikle Kurban bayramı sonrasında  ülkemizde COVID 19 vakalarında önemli oranda artış görülmektedir.
Sağlık Bakanlığımızca yapılan açıklamada  aktif  COVID vakalarının yaklaşık %87’sinin aşısı tamamlanmamış kişiler olduğu belirtilmiştir.Mevcut aktif vakalar içinde ise aşılı olup hastalığa yakalananların oranının %5’den az olduğu belirtilmiştir.COVID nedeniyle hastanede yatan hastaların %95’ini de yine aşısı tamamlanmamış kişiler oluşturmaktadır.
Bütün bu bilgiler ışığında COVID 19 aşı hakkı olan kişilerin en kısa sürede aşılanmaları son derece öenmlidir. Sağlık Bakanlığınca bildirilen bu veriler COVID 19 pandemisinden korunmak için aşı olmak gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır.

COVID 19 Aşısı Olmayanlar En Kısa Sürede Aşılanmalı

Bilindiği üzere son günlerde ülkemizde COVID 19 vakalarında önemli oranda artış görülmektedir.28.07.2021 tarihinde Sağlık Bakanlığımızca yapılan açıklamada  aktif  COVID vakalarının yaklaşık %87’sinin aşısı tamamlanmamış kişiler (Hiç aşı olmayanlar ile tek doz aşı olanlar)   olduğu belirtilmiştir.

Mevcut aktif vakalar içinde ise aşılı olup hastalığa yakalananların oranının %5’den az olduğu belirtilmiştir.COVID nedeniyle hastanede yatan hastaların %95’ini de yine aşısı tamamlanmamış kişiler oluşturmaktadır.

Sağlık Bakanlığınca bildirilen bu veriler COVID 19 pandemisinden korunmak için aşı olmak gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır.
28.07.2021 tarihi itibariyle dünya genelinde bu güne kadar 3 milyar 970 milyon dozun üzerinde COVID 19 aşısı  yapılmıştır.
Sınırlı sayıda hastada kalp kası/zarı iltihabı gibi önemli yan etki görülmüştür,
COVID 19 pandemisi bugüne kadar 4 milyonun üstünde  can almıştır.
Aşı olmadan pandemiden kurtılmanın mümkün olmadığı bilim adamlarınca defalarca dile getirilmiştir.
Aşı olmayanlar covid olduklarında aşı olanların bir kısmına hastalığı bulaştırmaya devam edecekler ve bu durum da maalesef vaka sayısının artmasına  sebebiyet verecektir.
Covid 19 virüsü insanları enfekte etmeye devam ettikçe şekil değiştirme (mutasyona uğrama) ihtimali de ister istemez artacaktır. Eğer çok sayıda insan aşı olmaz ve hasta olmaya devam ederse yakın zaman içinde aşıların işe yaramadığı bir mutasyon ortaya çıkıp aşı olanları da tehdit eder hale gelecektir. Bu durum da tüm emeklerin boşa gitmesi ve salgının çıktığı ilk günlere geri dönmemiz anlamına gelmektedir.
Önümüzdeki günlerde aşı olmamış kişilerin toplu taşım araçları, konser, restoran, stadyum ve spor salonu gibi alanlara girmesinde kısıtlamaların gündeme geleceği de konuşulmaktadır.
Bu bilgiler ışığında, aşı programında kaydı olan ancak  henüz COVID 19 aşısı olmamış veya aşıları tamamlanmamış tüm vatandaşlarımızın biran önce aşı olmalarını önemle rica ediyoruz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?