Spor Neden Yapılmalı?

Yayın Tarihi : 2016/03/18 14:55 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/01 13:35 •

Spor, gündelik yaşamda var olması gereken fiziksel bir aktivitedir ancak hangi tip sporun hangi seviyede yapılması gerektiğini doğru seçmek sağlığın korunması için oldukça önemlidir

Spor Neden Yapılmalı?

Spor, gündelik yaşamda var olması gereken, fiziksel bir aktivitedir. Ancak hangi tip sporun,  hangi seviyede yapılması gerektiğini doğru seçmek sağlığın korunması için oldukça önemlidir. Yaşa ve sağlık durumuna göre seçilen spor dalının da kurallarına uymak, açma germe ve ısınma gibi spora giriş hareketlerini, spor sonrası soğuma hareketlerini ihmal etmemek gerekir. Aksi halde ufak veya ciddi sakatlanmalar yaşanabilir.

Spor NedenYapılmalıdır?

Kime sorsanız, spor için vakit olmadığını, zaten yeterince hayat telaşı içinde hep hareket halinde olduğunu ifade eder. Yada ihtiyacım yok zaten vücudum istediğim gibi yanıtını alabilirsiniz. Ancak spor yapmanın faydaları içselleştirilebilse, herkes spor yapmak için birbiriyle yarışırdı. 

Spor öncelikle kişinin kendine yapabileceği en büyük faydadır. Çünkü, spor yapan kişinin vücudu daha dinçtir. Haliyle günlük işlerini yapacak enerjiyi bulamamak gibi bir durum söz konusu değildir. Dinç olan kişi, yaptığı her işte daha başarılı ve daha hızlıdır. 

Sporda atılan ter, vücudun zararlı atıklardan kurtulması demektir. Ayrıca sporda terlemek sizi daha fazla su içmeye teşvik eder ki; suyun faydaları sıralaması herkes için yadsınamaz bir gerçektir. 

Ayrıca istenilen kiloda olmak değil tek mesele. Spor yapan bir kişi güçlü kaslara sahip olduğundan, daha sağlıklı, daha güçlü ve daha pratik olur. 

Kalp, tüm vücudun kontrol merkezidir. Kalbin spora alışık olması; damar hastalıklarının meydana gelmemesi, vücudun bağışıklığının yüksek olması, sağlıklı kan üretiminin yapılması anlamına gelir. Yani insan vücudu için olmazsa olmazdır. 

Spor, mutluluk hormonu üretir. Kişinin kendini yeterli ve iyi hissetmesini sağlar. Haliyle daha mutlu, daha az stresli ve daha çalışkan bir kişilik olarak değişime uğramış olursunuz. Ayrıca her zaman daha genç, daha güzel görünmek insanı en iyi hissettiren unsurlardır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?