Boyun ve Omuz Ağrıları

Yayın Tarihi : 2018/06/22 10:12 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 10:12 •
Boyun ve omuz ağrıları, boyunda ve omuzda oluşan ağrı,tutulma çok sık rastlanılan bir rahatsızlıktır
Boyun ve Omuz Ağrıları

Boyun ve omuz ağrıları, boyunda ve omuzda oluşan ağrı,tutulma çok sık rastlanılan bir rahatsızlıktır. Özellikle bağ dokusundaenfeksiyon nedeni ile oluşan ağrılar tıpta ''fibrozit'' olarak tanımlanmaktadır.Boyun ve omuz ağrıları boyun zedelenmesi, boyunda bulunan bağların ya dakasların hasar görmesi, kas çekilmesi ya da tümör nedeni ile oluşum gösterir.Bazı vakalarda ağrı ile beraber sertlik ve şişlik görülebilir. Boyun ve omuzağrılarının belirtileri arasında; omuz ve boyunda keskin olmayan ağrı, uyuşmave deri renginde değişiklik, baş ve omzu hareket ettirmekte güçlük, hareketkısıtlanması, boyun travmasında, travmadan sonra oluşan ani ve şiddetli ağrıboyun travması belirtilerindendir.

Boyun ve omuz ağrıları özellikle stres, kaza, sakatlık, düşme, yanlış uykupozisyonları gibi pek çok nedenden dolayı oluşabilir. Boynun ani bir hareketleçevrilmesi boyun travmasına yol açabilir. Boyun travması daha çok trafikkazaları sonucunda görülür. Ayrıca kalp, ciğerler ve omurga ile alakalıproblemler de boyun ve omuz ağrısına yol açabilir. Özellikle kalp krizibelirtileri arasında boyun ve omuz ağrısı yer almaktadır.

Boyun Ve Omuz Ağrıları Nasıl Tedavi Edilir:

Boyun  ve omuzda oluşan ağrıları ve tutulmaları kontrol altına almakiçin, sıcak kompres uygulanabilir. Ayrıca ağrı kesici ilaçlar, kas gevşeticikremler kullanılabilir. Boyun ağrısı hafif seyrediyorsa ılık zeytinyağı ilemasaj yapılarak ağrılı bölgenin ovulması yararlı olabilir. Oluşan ağrılaralınan önlemlere rağmen kontrol altına alınamıyorsa ve ağrı oluşalı 3 güngeçmişse, ağrı ile beraber ateş yükselmesi varsa ve ağrı herhangi birkazadan sonra oluşmuşsa mutlaka bir doktora başvurularak ağrının nedenininaraştırılması ve nedene yönelik tedavi başlatılması gerekir. Bazı hastalardaağrı ilaç ya da diğer yöntemler ile geçmiyorsa boyunluk ya da ortopedik alçıuygun görülebilir. Bu sayede boyun bölgesinin hareketleri engellenerek iyileşmesüreci kısaltılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?