Domuz Gribinden Ölümler Nasıl Olur?

Yayın Tarihi : 2014/02/01 18:12 • Güncelleme Tarihi : 2014/02/01 18:12 •
Sağlık Bakanlığı Domuz Gribine bağlı ilk ölüm vakasını açıkladı
Domuz Gribinden Ölümler Nasıl Olur?

Sağlık Bakanlığı Domuz Gribine bağlı ilk ölüm vakasını açıkladı. Hastanın bir solunum hastalığı olan Pnömoni(zatürre) teşhisiyle Ankara'da tedavi görürken ani gelişen solunum yetmezliği nedeniyle öldüğü belirtilmiştir.

Hemen hepimizin yakalanmaktan çok korktuğumuz Domuz Gribine bağlı ölümler nasıl gelişiyor. 

Influenza A ( H1N1) virusu vücuda girdiği zaman solunum sistemi hücrelerine yerleşerek hasar meydana getiriyor.Bunun yanısıra vücudun bağışıklık sistemini uyararak iltihaplanma yapan birçok kimyasal maddenin üretilmesine neden oluyor. Bu kimyasal maddeler hasara uğramış solunum sistemine ulaşınca solunum yolları tıkanıyor buna bağlı olarak da vücuda oksijen alınması güçleşiyor.Bütün bunlar nedeniyle solunum yetmezliği gelişiyor.
Nitekim Ankara'da Domuz Gribine bağlı hayatını kaybeden vatandaşımızın da ölüm nedeni ani gelişen solunum yetmezliği olarak açıklandı. Solunum yetmezliği son derece ölümcül bir sorun olup mutlaka yoğun bakım ortamında ve bir solunum aygıtı aracılığıyla tedavi gerektirmektedir. Bu nedenle solunum yetmezliği,Domuz Gribi sonucu gelişen ölümlerin asıl nedenidir.
 Şu ana kadar Güney Amerika, Avustralya ve ABD’de hastalanan insanlardan elde edilen veriler, solunum yetmezliği açısından özellikle risk altında olan hasta grupları olduğunu göstermektedir.
 Risk altında olan bu grupları incelediğimizde 4 ana grup karşımıza çıkmaktadır.

 1) Hamile bayanlar
 2) Lohusalık dönemindeki bayanlar
 3) Kilo problemi olanlar (obezite sorunu olan hastalar)
 4) Virüsün dolaşım sistemine çok miktarda geçtiği ve başka sağlık sorunları olanlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?