Duş Jeli Vajina Kuruluğu Yapar

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/13 12:06 •

Vajina dış ortama açık olması suretiyle dışarıdan hastalık kapabilen aynı zamanda da iç organlarla bağlantısı olması sebebiyle içeride meydana gelen hastalıkları da dışarı vurabilen bir organdır.

Duş Jeli Vajina Kuruluğu Yapar

Vücut temizliği için kullanılan kimyasallar; vajina yapısını bozar. Vajinanın belli bir ph seviyesi vardır. Duş jeli ve sabunlardaki ph seviyeleri ise daha farklıdır.

Bu sebeple kullanılan kimyasallar; vajinanın yapısını bozduğu gibi, kuruluğa da sebep olur. Cinsellikte yoğun cinsel ağrıların da kaynağı olur.

Vajinal Kuruluk Nedir?

Vajina, tüm vücut dokularında olduğu gibi kendi içinde de doğal bir floraya sahiptir. Bu flora, nemli, faydalı bakteriyel yapılara sahip, bazik pH derecesinde bir yapıdır. Bu floranın bozulması, vajnal kaşıntı ve akıntının yanında; rahim ağrıları, kasık sancıları ve cinsel ilişki ve idrar yapma hususlarında sıkıntılar ortaya koyar.

Vajinal Kuruluk Nasıl Oluşur?

Vajina dış ortama açık olması suretiyle dışarıdan hastalık kapabilen aynı zamanda da iç organlarla bağlantısı olması sebebiyle içeride meydana gelen hastalıkları da dışarı vurabilen bir organdır. Bu sebepledir ki vajinal kuruluk tedavisi yapılmadan önce, sebebinin doğru şekilde tespit edilmesi gerekir.

Vajinal kuruluk dışarıdan bir sebeple oluyorsa; bu çoğunlukla kullanılan kozmetik ürünlerle alakalıdır. Saç ve vücut için üretilen losyon, krem, şampuanlar vajinal bölgede kullanıldığında vajina florasını bozuyor ve kuruluğa sebep oluyor. Vajinayı sadece su ile temizlemek ve gaita ile temas ettirmemek, vajinal florayı sağlıklı kılmak için yeterli unsurlardır ayrıca bir kormetik ürün kullanmaya gerek dahi yoktur.

Yine dış ortamdan taşınan enfeksiyon ve dolaysıyla kuruluk sebebi; özellikle klozetlerde görünmeyen bakterilerin vajinaya tutunması ve bu bölgede yaşamına devam etmesidir. Bu sebeple tuvaletlerin temizliğinden emin olunarak kullanılmalıdır.

Vajinal kuruluğun içsel sebepleri de; yumurtalık veya rahimde bulunan kistler olabilir. Bu kistler de vajinal florayı bozar. Mantar enfeksiyonları olabilir. Bu durumda peynir kesiği akıntı ve kötü koku da meydana gelir.

Vajinal Kuruluk Nasıl Anlaşılır?

Vajinal kuruluk; vajinada meydana gelen kaşıntı ile kendini belli eder. Bu kaşıntıya deri döküntüsü ve kızarıklık, devamnıdan vajinada meydana gelen yaralar eşlik eder. Ayrıca cinsellikte yoğun ağrı ve acı hissedilir. Tedavi bazen sadece kadına uygulanırken, bazen de eşli tedavi uygulanabilir.

Eğer kuruluk sebebi doğru tespit edilip onarılmazsa, bir süre sonra bu sıkıntılar tekrarlayacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?