Zihin İçin Terapiler

Yayın Tarihi : 2017/03/15 19:01 • Güncelleme Tarihi : 2017/03/15 19:01 •
Hayatı güzellikleriyle yaşadığımız gibi kötüsüyle deyaşıyoruz
Zihin İçin Terapiler

Hayatı güzellikleriyle yaşadığımız gibi kötüsüyle deyaşıyoruz. Buna engel olamıyoruz çünkü mutlu olduğumuz kadar üzülmek dehakkımız. Ve üzülmek, mutlu olduğumuz anların, bizi mutlu eden şeylerindeğerini bilmemiz için aslında bir fırsat. Peki bu güzel ve kötü anılarısonsuza kadar bizimle yaşatmak ne kadar doğrudur, hiç düşündünüz mü? Üzülmek debizim hakkımız dedik fakat sonsuza kadar yaşatmak bizim hakkımız değildir.Zihnimizi biz kontrol ediyoruz unutmayın.

Zihnimizi bizi mutsuz eden düşüncelerden uzak tutmakiçin uzmanlar tarafından ilk önerilen yöntem düzenli olarak meditasyonyapmaktır. Fakat meditasyon yapamıyorsanız günlük yaşamda karşılaşılanolaylarda iyimser ve olumlu bir tavır sergilemeniz çok önemli. Kötümserliği,belirsizliği, sıkıntıyı düşünmek yerine olaylara çözümlenebilir şeklindeyaklaşmak mantıklı düşünmenizi sağlayacaktır.

Stres altındaki kişiler için nefes terapisi deönerilir. Hızlı nefes almak yerine yavaş ve derin bir nefes stresiazaltacaktır. Dans terapisi, dövüş sanatları gibi terapilerde rahatlamayısağlayan terapi yöntemlerindendir. Hareket terapileri fiziksel gücü ve zihinselsağlığı iyileştirmek için de bir yoldur. Hipnoz yöntemi de kronik sorun yaşayanhastalar için ve ağrıyı azaltmak için kullanılır. Pozitif düşünme ve iyileşmekiçin etkili bir yoldur. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?