Erkeklerde Uykuda Boşalma (Otoerotizm) Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/01/11 12:12 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/09 12:31 •

Otoerotizm erkeklerde meninin uykudayken çıkışı olup bu şekilde cinsel yolla rahatlama gerçekleşmektedir.

Erkeklerde Uykuda Boşalma (Otoerotizm) Nedir?

Otoerotizm Nedir?

Otoerotizm erkeklerde boşalma sebebiyle meninin uykudayken çıkışıdır. Uykuda boşalmanın farklı nedenleri vardır. Erkeklerde ergenlik dönemlerinde veya uzun süre cinsel ilişki yaşamadıkları takdirde meni torbalarında depolanan meni, uyku zamanında çıkar. Her ay bir kaç defa uykuda boşalma normaldir.Bu durum bazılarında  hiç olmazken bazı kişilerde çok sık olabilir.  Psikolojik stres, cinsel düşünce ve uykudan önce ağır yemekler ve mesanenin boşalmaması bu durumu tetiklemektedir.

Düzenli Cinsel İlişkinin Faydaları Nelerdir?

Cinsel ilişki özellikle deneyimlendikten ve düzenli hale getirildikten sonra bir ihtiyaç halini alır. Fiziksel ve ruhsal zevk hali insanı rahatlatır ve bu rahatlamaya zaman zaman ihtiyaç duyar. Işte uykuda boşalma hali de, gerçekte boşalma olanağı bulamayan vücutların rahatlama girişimidir. 

Düzenli cinsel ilişki, belli aralıklarla haz uyarımını sağlar ve bu bir anda gelen boşalma ile vücudun stresi giderilmiş olur. Tıpkı spor yapıldığında duyulan enerjik ve iyi hal, cinsel ilişki esnasında da meydana gelir. Bu sebeple kişide hem fiziksel aktivite yapmanın verdiği enerji, hem de sevmenin ve sevilmenin verdiği psikolojik rahatlama olur. Ve kişi bu düzenden ayrıldığında, vücudu düzeni arar ve bulamadığında uykuda boşalma sağlayarak o rahatlama hissini arar. 

Uykuda boşalma her zaman düzenli ilişki yaşayan kişilerde görülmez. Ergenlikte de çok karşımıza çıkan bir durumdur uykuda boşalma. Vücudun cinselliği öğrendiği ve tatmak istediği zamanlar ergenlik zamanlarıdır. Duyulan bu istek ve öğrenme ihtiyacına vücut kayıtsız kalamaz ve uykuda boşalma halleri görülebilir. Bu son derece normal ve gelişimin bir aşamasıdır. 

Tabii bu her ergende uykuda boşalma görülür anlamına da gelmemektedir. Kişinin duyduğu ilgi ve merağa göre görülme durumu değişebilir. Bu durumun gerçekleşmesi ne kadar doğal bir süreç ise, gerçekleşmemesi de o denli normal bir süreçtir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?