Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/04/19 10:01 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/19 10:01 •
Erken boşalma halk arasında her ne kadar bir hastalık veya bir yetersizlik gibi görülse de aslında bir problem değil bir uyumsuzluk sorunudur
Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Erken boşalma halk arasında her ne kadar bir hastalık veya bir yetersizlik gibi görülse de aslında bir problem değil bir uyumsuzluk sorunudur.     Erken boşalmaya neden olan sebeplerin büyük çoğunluğu psikolojik sebeplerdir.
Örneğin cinsel performans başarısızlığı korkusu bunların başında gelir,stres hali,görülme duyulma korkusu gibi durumlarda sıklıkla ortaya çıkar.
Erken boşalma sorununun bir diğer nedeni ise hormonal sebeplerdir.
Şeker ve troid hastalıkları,idrar yolu iltihaplanmaları da erken boşalmayı tetikleyebilir.      Yaş fark etmeksizin her erkekte görülebilir.Geçici olanları (strese bağlı olanlar gibi) problem arz etmeyebilir.Fakat sürekli şekilde cinsel yaşamın yarısından fazlasında yaşanıyorsa tedavi edilmesi gerekmektedir.   Sevindirici olan ise erken boşalmanın kesinlikle tedavi edilebilir olmasıdır.Psikolojik,ilaçla ve davranışsal tedavi olmak üzere 3 farklı tedavi yöntemi kullanılır.En çok kullanılan yöntem ilaçla tedavidir ve %90 ların üzerinde sonuç verir.Fakat rahatsızlık ilerleyen safhalarda tekrarlayabilir.
Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Olmalıdır?   

Psikolojik tedavi ise nispeten daha uzun sürer.Bir uzmandan yardım alarak hastanın kendi kendisini tedavi edebilmesi açısından tercih edilebilir. 
Özellikle geçici olan erken boşalmalarda kişi kendi kendini psikolojik olarak tedavi edebilmektedir.
Geciktirici olarak tabir edilen ilaçlarda kullanılabilirler fakat bu ilaçlar kişinin ve partnerinin almış olduğu cinsel hazzı azaltacak ve ilişkiden daha az zevk alınmasına neden olacaktır.Erken boşalmanın her yaşta görülebileceğinin ve kesinlikle tedavi edilebilir olduğunun bilincinde olarak hareket etmeli ve bunu bir sorun haline dönüştürerek kendimizin ve partnerimizin mutsuzluğuna yol açılmamalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?