Evcil Hayvanın Çocuğunuza Faydaları

Yayın Tarihi : 2017/10/06 10:10 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/06 10:10 •
Evcil hayvan besleme konusunda çok çeşitli fikirler vardır
Evcil Hayvanın Çocuğunuza Faydaları

Evcil hayvan besleme konusunda çok çeşitli fikirler vardır. Kimilerievcil hayvanım olmadan yaşayamam derken, kimileri de hayvan doğal ortamındagüzeldir deyip evine almak istemez. Evcil hayvanların çocuklara olan etkisi defarklı farklı değerlendirilmektedir. Kimileri evcil hayvanın çocuğuna iyigeldiğini ifade ederken, kimileri de çocuğuna zararlı olduğunu düşünür.

Peki uzmanlar bu konuda ne düşünüyor? Yapılan araştırmalaragöre, evcil hayvanın çocuğun fizyolojik ve psikolojik açıdan gelişimine katkısağladığı ortaya çıkıyor.

Evcil hayvan besleyen çocuklarda alerjik hastalıklar ciddioranda azalıyor. Çünkü, evcil hayvanların yalamasıyla immün sistem, yanibağışıklık sistemi aktif hale geliyor ve çocuğun vücudu dışarıdan gelenmikroplarla savaşıyor. Buna bağlı olarak da, erken yaşta evcil hayvan sahibiolan bebeklerin astım olma olasılıkları büyük oranda engelleniyor.

Çocuğun yalnızlık hissini gideriyor. Sizin vaktiniz olmasada hayvanıyla geçirdiği vakitte oyunlar oynuyor, eğleniyor. Böylece hem evcilhayvanınız, hem çocuğunuz verimli bir gün geçirmiş oluyor. Her zaman birarkadaşını bulamasa da oynayacak bir dostu olduğunu biliyor. Çocukların isteklerinecevap verdiğinden, çocuk sevildiğini hissediyor ve bu ihtiyacını da karşılıyor.

Psikolojik olarak da hayvanların olumlu etkilerindenbahsedilir. Evcil hayvan besleyen çocuklar, hayvanlarıyla konuştukları,dertleştikleri ve ona karşı kendilerini ifade edebildiklerinden daha sorunsuzve sosyal çocuklar oluyorlar. Stres, davranış bozukluğu, travmatik stresi deengelleyici oluyor evcil hayvanlarınız. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?