Evde Kulak Kiri Nasıl Temizlenir?

Yayın Tarihi : 2017/01/08 16:57 • Güncelleme Tarihi : 2017/01/08 16:57 •
Dış kulak kanalındaki bezler tarafından üretilen kulakkiri, tozları ve diğer küçük parçacıkları yakalar ve kulak zarına iletilmesiniönler
Evde Kulak Kiri Nasıl Temizlenir?

Dış kulak kanalındaki bezler tarafından üretilen kulakkiri, tozları ve diğer küçük parçacıkları yakalar ve kulak zarına iletilmesiniönler. Normal süreçte kulak kiri kurur ve yakalamış olduğu toz parçalarıylabirlikte düşer. Kulak temizleyicilerin kullanımıyla da kulak zarına doğruitilen kulak kiri kişiyi rahatsız edebilir.

Hasta kulağında delik gibi herhangi bir sorun olmadığısürece kulak kiri temizleme yöntemini evde deneyebilir. Reçetesiz satılan kiryumuşatıcı damlalar bu amaçla kullanılabilir. Karbamid peroksit ya da ılıkmineral yağı kulağın içine konulur ve kirin dışarı çıkması sağlanır.

Kulağa şırınga yardımıyla ılık su fışkırtılabilir.Basınçlı su kulak zarına hasar verebileceğinden kullanılmamalıdır. Doktor kulakdamlalarını kullanarak kulaktaki kiri boşaltabilir ya da küret adı verilenküçük bir plastik kaşıkla kulak kirini alabilir. Eğer hastanın kulak zarıdeliği varsa bunu doktora önceden bildirmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?