İleri Yaşta Hamile Kalanlar İçin Riskler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/03/19 12:01 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/03 17:40 •
Her birey çocuk ister. Ancak özellikle geç olan evlilikler veya çeşitli nedenlerle ileri yaşlarda hamile kalan kadınları bebekleri yönünden bazı riskler beklemektedir.
İleri Yaşta Hamile Kalanlar İçin Riskler Nelerdir?

Her birey çocuk ister. Fakat yılların ilerlemesi ile birlikte iş kadınları için çocuk sahibi olmak için acele etmeye gerek yoktur. Okulu bitireyim, iş sahibi olayım, paramı kazanayım, sonra çocuk sahibi olayım derken yılların hızlıca geçip gittiğini fark ederiz.

Bir kadının hamilelik için en ideal yaş aralığı 18-28 arasıdır. Çünkü ilerleyen yaşla birlikte gebe kalmak zorlaşıyor. Aynı zamanda yumurtalıklar fonksiyonlarını kaybediyor. İleri yaş annelerde düşük yapma olasılığı ya da dış gebelik yaşama olasılığı biraz daha artıyor. Bebek için gelişimde gerilik veya anormallik, erken doğum riski, plesanta yetmezliği, sezaryenle doğum, çoğul gebelik riski bulunuyor.

Yaş ileri olsa da gebeliklerin planlı olması, zararlı alışkanlıkların bırakılması, beslenme ve egzersiz programlarının yapılması sayesinde sağlıklı bir gebelik mümkündür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?