Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Yayın Tarihi : 2020/04/27 09:13 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/27 09:13 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Saç dökülmesi, kadınlarda; erkeklere oranla daha ağır psikolojik drama dönüşüyor. Kadınların önemli bir dış görünüş ve kendini iyi hissetme aracı olan saç, seyrekleştiğinde kadın için ciddi rahatsız edici bir durum halini alır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Saç dökülmesi, kadınlarda; erkeklere oranla daha ağır psikolojik drama dönüşüyor. Kadınların önemli bir dış görünüş ve kendini iyi hissetme aracı olan saç, seyrekleştiğinde kadın için ciddi rahatsız edici bir durum halini alır.

Bu sebeple saç incelmesi, dökülmesi, kafa derisinde açıklıklar meydana gelmesi ciddi sorun haline gelir. Bu durumlarda önlemi ne kadar erken alırsanız. Durum o kadar kontrol altına alınır. Bu zayıflık alınan tedbirlerle ortadan kalkar hatta saçlarınız daha gür ve güçlü hale dahi gelebilir.

Kadınlarda ve Erkeklerde Saç Dökülmesi

Kadınlarda saç dökülmesinin ilk habercisi incelmedir. Sonrasında tepelerde seyrelmeler görülür. Ancak tamamen kelleşme kadınlarda görülmez.

Erkeklerde ise, dökülme ilk şakaklarda meydana gelir. Ardından tepede seyrelme ve açıklıklar oluşur ve uzaktan bakıldığında saç çizgisinde gerileme ve M tipi bir görüntü oluşur.

Kadın Tipi Saç Dökülmeleri

Kadınlarda saç dökülme tipleri 3 e ayrılır.

Tip I; dökülme azdır ve saçı daha dolgulu hale getirerek seyrelme görüntüsü ortadan kaldırılabilir.

Tip II; orta hat çizgisinde azalma meydana gelen dökülme tipidir.

Tip III; tepe noktası artık boşalmış ve deri görünür hale gelmiştir.

Kadınlarda Saç Dökülme Nedenleri Nelerdir?

Saç dökülmesinin psikolojik ve fizyolojik pek çok sebebi olabilir. En sık görülenleri; vitamin eksikliği, strese bağlı kaygı artışıdır. Bunların dışında menopoz dönemi, hamilelik, ergenlik gibi hormon seviyelerinin değişim dönemleri de saç dökülmesinde önemli etkiye sahiptir. Kullanılan ilaçlar da saç dökülmesinde önemli etkiye sahiptir. Ayrıca elde olmayan bir sebep de genetik yatkınlıktır. Genetik yatkınlıklarda özellikle erken önlem almak mümkündür bu sebeple dikkatli olmak saçlarınızı geleceğe karşı korur.

Saç Dökülmesini Engelleyen Tedaviler

Saç dökülmesi fark edildiği zaman hemen doktora gidilmelidir. Çünkü öncelik sorunu tespit etmektir. Sorun belirlenmeden tedaviye başlamak çoğu zaman etkisizdir. Etkili olsa dahi sadece günü kurtarır. Sebebi doğru tespit etmek ise, kalıcı olarak saçlarınızı kurtarır.

Sorun tespit edildikten sonra uygulanan tedavi yöntemleri; mezoterapi, saça özel maskeler, saç aşısı, PRP yöntemi ileri seviye yöntemlerdir. Bunun dışında basit dökülmeler için yapabileceğiniz karışımlar da düzenli olarak saça uygulanabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?