Kokunuz Partnerinizi Çeker..

Yayın Tarihi : 2017/08/03 11:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/03 22:47 •

İlişki sırasında partnerler arasında çekimi oluşturan pek çok unsur vardır. Bunlardan birisi de hiç kuşkusuz kokudur.

Kokunuz Partnerinizi Çeker..

İlişki sırasında partnerler arasında çekimi oluşturan pek çok unsur vardır. Bunlardan birisi de hiç kuşkusuz kokudur. Her bireyin kendine has tensel bir kokusu vardır. O nedenle kişiler aynı parfümü kullansalar bile aynı kokmayabilir. Yapılan araştırmalar tensel kokunun da kullanılan parfümler kadar etkili olduğunu göstermiştir. O nedenle tercih ettiğiniz kokuların teninizle uyum halinde olduğundan ve ten kokunuzu fazlaca bastırmadığından emin olun. 

Cinsellikte Kokunun Önemi

Cinsellik yaşanabilmesi için her iki partnerin de birbirini arzulaması esastır. Bu sebeple kişiyi çekici kılabilecek her unsura ihtiyaç vardır. Koku, bunların en başında gelir. Çünkü; koku, beyini en çabuk ele geçiren unsurlardandır. Koku, hafızayı çabuk canlandırır. Yani, çekici bir koku, beyinde cinselliği çabucak uyarabilir ve partnerinizi baştan çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Bu konuda ufak oyunlar yapmak da, düzenli cinsel hayatınıza renk katabilir ve heyecanlandırabilir. Örneğin cinsellik için ayrıca bir kokunuz olabilir ve önceleri bunu sadece cinsellik yaşayacağınız, sonrasında cinsellik isteğiniz olduğunda kullanabilirsiniz. Bu yolla siz dile getirmeden, partnerinizin de istek duymasını sağlamış olabilirsiniz. 

 

Yenilen Yemek Kokunuzu Değiştirir mi?

Yenilen besinlerin ağız kokusunu etkilediği herkes tarafından bilinir ve özel günlerde kişiler beslenmelerine özellikle dikkat ederler. Ancak, tüketilen besinler sadece ağız kokusunu değil, ten kokusunu da belirler. Çünkü vücudun örtüsü olan deri, gözeneklere sahiptir ve bu gözenekler, derinin hava almasını ve sağlıklı kalmasını sağlarlar. Bu gözenekler, vücudun atıklarının vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayarak bu havalanma işlemini sağlar. Bu sebeple yenilen besinler, ter yoluyla vücut dışına atılır ve ten kokusunu belirler. Bu sebeple sadece özel günlerde değil, genel olarak beslenme şeklinize dikkat etmelisiniz. 

Aşırı baharatlı, yağlı besinler, ten kokusunun kötü olmasına sebep olur. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?