Kadınlarda Cinsel İlişkide Karşılıklı Uyum ve Çekici Bulma Çok Önemli

Yayın Tarihi : 2018/08/30 23:05 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/09 12:24 •

Cinsel uyumsuzluğun kişiye göre değişen farklı sebepleri vardır. Ten uyumu, kişilerin birbirine temas ettikleri durumda rahatsızlık hissetmemesidir.

Kadınlarda Cinsel İlişkide Karşılıklı Uyum ve Çekici Bulma Çok Önemli

Cinsel uyumsuzluğun kişiye göre değişen farklı sebepleri vardır. Kadınlarda özellikle evlilikte ya da ilişkide anlaşmazlık varsa bu durum cinsel sorunları da beraberinde getirmektedir.
Kadınlar cinsel partnerini fiziksel olarak çekici bulmaz veya karşısındakine duygusal açıdan ilgisi ve sevgisi azalmışsa; ona karşı cinsel arzu duymayabilir. Bütün bunlar kadınlarda cinsel isteğin kaybolmasına yol açabilir.
Cinsel ilişki sırasında, kadınlarda uyarılma ve orgazm evresinde erkekten kaynaklanan erken boşalma gibi nedenler de kadınlarda cinsel soğukluğa yol açabilir.

Ten Uyumu Nedir?

Ten uyumu, kişilerin birbirine temas ettikleri durumda rahatsızlık hissetmemesidir. Her insanın kendine has bir ten kokusu, ten rengi ve cilt durumu vardır. Ten uyumu yaşayan kişilerde bu bölgelere yapılan temas rahatsızlık vermez.

Ancak ten uyumu yaşamayan bir çok çift vardır. Bu insanlar birbirlerinin dokunuşlarından rahatsızlık duymalarına rağmen ilişki yaşamaya devam ederler. Cinsellik de bu durumda zorlaşır. Ancak bunun elbette ki çözümü, partnerin isteğini dikkate almaktır. Yani cinsellikten önce partnerin seveceği kokular sürünmek, mutlaka ilişki öncesi duş almak, partnerin kullandığı diş macununun aynısını kullanmak gibi alınacak basit tedbirlerle, cinsel isteksizliğe sebep olan ten uyumsuzluğu ortadan kaldırılabilir.

Erkelerde ve Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Cinsel isteksizlik genelde kadınlarda görünse de, aslında erkeklerde de görülen bir durumdur. Ancak bunların kadınlardaki ve erkeklerdeki sebepleri birbirinden farklıdır. Sağlıklı cinsellik için her iki cinsiyetin de istekli olması gerekir.

Kadınlarda isteksizlik; genelde psikolojik problemlerden olur. Erkekler sosyal hayatta meydana gelen sıkıntıları kolaylıkla kafalarından silerken, kadınlar üzerine fazla düşündükleri için atlatmakta zorlanır ve sadece cinsellikte değil, sosyal hayatta da isteksizlik yaşarlar.

Erkeklerde cinsel isteksizlik; ekrana uzun süre maruz kalma, fiziksel olarak güç gerektiren işlerde yorulmuş olma, yoğun uykusuzluk hissi gibi durumlarından ortaya çıkar.

İlişkilerde Konuşmak Çok Önemlidir

ilişkilerde konuşmanın çözemeyeceği problem neredeyse yoktur. Ancak ilişkide sorun olmasına rağmen göz ardı edilmesi, bir önlem alınmaması sorunları ortadan kaldırmaz sadece uzun süre sonunda patlama yapacağı günü bekler. Bu sebeple gerek ten uyumsuzluğu, gerek cinsel isteksizlik yapan diğer meseleler çiftler arasında konuşulmalı ve birlikte çözüm üretilmelidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?