Orgazm Prostat Kanserini Engelliyor

Yayın Tarihi : 2017/11/01 15:45 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/09 11:19 •

Orgazm, erkeğin cinsel aktifliğidir. Cinsel yönden aktif olan erkeklerin ise prostat kanserine daha az yakalandıklarına dair bilimsel veriler bulunmaktadır.

Orgazm Prostat Kanserini Engelliyor

Orgazm, erkeğin cinsel aktifliğidir. Orgazm esnasında boşalma olarak adlandırılan meni çıkışı, basit bir olay gibi görülse de, içerisinde pek çok faydayı barındıran bir olaydır. Düşünüldüğünde, yeni bir birey meydana getirebilecek güçte olan bu sıvı, erkeğin vücudunda pek çok reaksiyon neticesinde oluşur ve yaptığı reaksiyonlarla pek çok faydayı ortaya koyar.

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanserlerdendir. Özellikle yaşlanmaya bağlı olarak prostatlar da yaşlanır ve sertleşerek kansere sebep olurlar. Özellikle 50 yaşını geçen her erkek, her yıl düzenli olarak prostatlarına baktırmalıdır.

İşleyen organlarda ise hastalık riski her zaman daha azdır. Meme kanserlerini önlemek adına bebek emzirmek bu açıdan çok önemlidir. Çalışan organlarda kan akışı devam ettiğinden buralarda hastalık riski büyük oranda engellenmiş olur.

İşte bu sebepten yola çıkarak yapılan araştırmalar, orgazmın da prostat kanserini önlediği sonucuna varmışlardır. Orgazm esnasında prostat adı verilen organ aktiftir ve damarlardan kan akışı hızlanır bu sayede damarlar daha esnek ve sağlıklı olurlar. Buradaki kan değişimi daha sık olduğundan, kan hücreleri devamlı yenilenir ve daha sağlıklı olur.

Rakamsal olarak ifade edildiğinde ise araştırmada şu sonuca varılmıştır. Ayda 21 kez orgazm olan bir erkeğin prostat kanserine yakalanma olasılığı, orgazm olamayan bir erkeğe göre % 22 daha düşüktür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?