PINNER Test (pinner test) : Yeni Nesil Gıda İntolerans Testi

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Günümüzde gıda duyarlılığımız olup olmadığını araştıran ve bize dokunan gıdaların bilinmesini sağlayan gıda intolerans testlerine ilgi giderek artıyor
PINNER Test (pinner test) : Yeni Nesil Gıda İntolerans Testi

Günümüzde gıda duyarlılığımız olup olmadığını araştıran ve bize dokunan gıdaların bilinmesini sağlayan gıda intolerans testlerine ilgi giderek artıyor.PİNNER Test de gıda intolerans testleri arasında yerini aldı.

 PİNNER Test Nedir?

PİNNER TEST 90'lık ve 200'lük formları bulunan, 2 ayrı alternatif de sunulan yeni nesil bir gıda intolerans ( gıda duyarlılığı) testidir.
Eski gıda intolerans testleri laboratvuar ortamında ELİSA yöntemiyle yapılırken, PİNNER TEST bilgisayar aracılığı ile, Micro Array teknolojisi ve yöntemiyle yapılmaktadır.
Testin en büyük avantajı ise, bilgisayarlı otomatize sistemler aracılığı ile, mikro kartlar üzerine yerleştirilen kan örneklerinin test edilmesi ve bu sayede son derece hassas sonuçlar elde edilebilmesidir.  
Dünyada sadece PİNNER test bu teknolojiyi kullanarak gıda intoleransı araştırması gerçekleştirmektedir.
Testin bir diğer özelliği ise, içeriğine bütün süt çeşitlerinin de eklenmiş olmasıdır.Bü özelliği ile inek sütü dışındaki diğer sütlere karşı da intolerans olup olmadığını da ortaya koymaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?