Selülit Eriten Beslenme Önerileri

Selülit, cildin alt dokusunda yağ birikmesi neticesinde meydana gelen portakal kabuğu görünümündeki istenmeyen görüntüdür. Bu problem sadece kilolu değil, zayıf kişilerde de görülebilmektedir. Selülitten kurtulmak, zor olsa da imkansız değildir. Tabii ki öncelikle yapılması gereken düzenli spor ve selülit eritmeye yönelik hareketlerdir. Peki beslenme destekli selülit tedavisinde neler tüketilmeli?
İlk uyulması gereken kural, damarların açılmasıdır. Kan akışı kolay olan bir damar her zaman daha sağlıklıdır ve cildin dış görünüşünden bu durum hemen belli olur. Bunun için yapılması gereken en önemli şey: gün içinde bol su içmektir.
Kafein, vücuttaki suyu çabucak uzaklaştırdığından kahveden uzak durulmalıdır.
Tuz, selüliti en çok besleyen gıdadır. Bu sebeple tuz tüketimi en az seviyede tutulmalıdır. Bu sayede böbrek, tansiyon ve kalp damar hastalıkları da engellenmiş olur.
Yağ içerikli beslenme, yine selüliti besleyen türdendir. Bu besinlerden kaçılmalı meyve, sebze gibi su içeriği bol olan besinler tüketilmelidir.
Greyfurt, portakal, limon C vitamini içeriği sayesinde yağ dokusunu azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kas sisteminizi geliştirerek selülit içindeki yağların erimesini, enerjiye dönüşmesini sağlar. Domates iyi bir toksin atıcıdır. Bu sebeple günlük beslenmede domatesi ihmal etmeyin.
Sarımsak ve soğanı bol miktarda tüketin. Kalp ve damar sağlığı açısından bu besinler vazgeçilmezdir. Tıkanmayan damarlar demek, daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt demektir.
Omega 3 içerikli gıdalar da damar dostudur. En hafif ve en pratik omega 3 kaynağı olan keten tohumunu sofranızdan eksik etmeyin. Özellikle yoğurtla karıştırarak hafif bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.
Zencefil, kanı sıvılaştıran ve akışını kolaylaştıran bir besindir. Günde bir bardak zencefil çayı, selülitlerden kurtulmada yardımcı olacaktır.
Potasyum, kas dostudur. Bu sebeple potasyum içeriği yüksek en sevilen besin olan muzu ihmal etmemeli ve günde bir muz yenmelidir.

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Çocuklarda Ülser Neden Olur? Grip ve Nezle Arasındaki Farklar Nelerdir? Ne Zaman Ciddiye Alınmalıdır? Bebeklerde Rota Virüsü Nedir? Kalp Krizi Geliyorum Der! Prostat Kanserinden Korunma Yolları Nelerdir? Gut Hastalığı Nedir? Hayvandan İnsana Neden Hastalık Geçer? Karaciğer Yağlanması Nedir? Tanıda Kullanılan Tahliller Göz Damarlarında Tromboz Nedir? Nörovirüs Nedir? Selülit Eriten Beslenme Önerileri Soğuk Algınlığı mı yoksa Grip mi geçiriyorsunuz? Farkları Nelerdir?

