Ihlamur Çayının Sırları

Yayın Tarihi : 2017/10/18 12:16 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/18 12:16 •
Kış soğuklarının gelmesiyle birlikte bitki çaylarına olanihtiyaç ve özen de artmaktadır
Ihlamur Çayının Sırları

Kış soğuklarının gelmesiyle birlikte bitki çaylarına olanihtiyaç ve özen de artmaktadır. Kış ayları ve hastalıklar deyince tabii ki aklailk gelen bitki ıhlamurdur. Ihlamur, ağaçta yetişen bir bitkidir ve ülkemizinhemen hemen her bölgesinde yetişir. Ağaçta dururken kuşlar için besin olurken,aynı zamanda çevreye de güzel kokular sunar. Toplayıp kurutulduğunda ve çayınıtükettiğinizde ise, inanılmaz bir şifa kaynağıdır.

Ihlamur çayı nasıl demlenir? Bu soru ıhlamurla ilgili enönemli konudur. Bir besini sadece tüketmek yetmez, en önemlisi doğrutüketmektir. Ihlamuru pek çok bitki çayında olduğu gibi, suda kaynatmak doğrudeğildir. Bunun yerine kaynamış suyun için ıhlamur yaprakları atılmalı ve ondakika demlenmesi için bekletilmelidir. Bu işlemi gerçekleştireceğiniz kabınağzı kapalı olmalı ki, kendi buharını ve özünü havaya vermesin. Dinlenen vedemini alan ıhlamurun yapraklarını süzerek tüketebilirsiniz. Zaten özünü sıcaksuya vermiş olan ıhlamur yaprağının posasının bir önemi kalmamıştır. Tercihen yanındabal, zencefil, karabiber kullanabilirsiniz.

Ihlamur çayının faydaları nelerdir?

Bağışıklık güçlendiricidir,

Göğsü ferahlatır ve nefes açar,

Grip ve soğuk algınlığı savaşçısıdır,

Kas gevşetici özelliğiyle stres seviyesini düşürür vesağlıklı bir uyku olanağı sağlar.

Ihlamur çayı ne kadar tüketilmelidir? Ihlamur, sadece hastaolunduğunda içilecek bir çay değildir. Ara ara tüketmeniz, bağışıklığıgüçlendirmede ve hastalıklardan korunmada etkilidir. Ihlamur çayı pek çok bitkiçayına göre daha çok tercih edilen lezzetli ve güzel kokulu bir çaydır. Her güniçilmesinde bir mahsur yoktur. Ancak bu limit günde 4 bardağı geçmemelidir. Tüketimiçin de her vakit uygundur. Hatta kahvaltılarda yumurta ile birliktetükettiğinizde, vücudun demir emilimini artırabilir ve ıhlamuru ve yumurtayıdaha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Ihlamur nerelerden alınır? Günümüzde artık mevsimi olmasadahi her şeye ulaşım kolay olmuştur. Doğal ıhlamuru her mevsim aktarlarda ve baharatçılardabulabileceğiniz gibi, marketlerde de poşet ıhlamur çaylarını bulabilirsiniz. Ancakşansınız varsa doğal ıhlamuru her zaman tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?