seksomanya:Yeni Bir Hastalık

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/08 10:23 •

Uzmanlar, uyku sırasında ortaya çıkan bu tür cinsel davranışın, kendi kendini tatmin etmekten, karşı cinsle cinsellik yaşamaya kadar değişik türlerde olduğunu belirtiyor.

seksomanya:Yeni Bir Hastalık

seksomanya uykuda cinsellik yaşayıp sonra da bunu hatırlamama olarak tanımlanan bir sağlık sorunudur.
Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre, seksomanya, yani uykuda cinsellik hastalığından muzdarip olanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Çoğu insan bu hususta doktora gitmeye çekinse de, rastgele gruplarla yapılan çalışmalarda hastalar bu durumu sıklıkla yaşadıklarını belirtiyorlar.
seksomanyayı doktorlar hastaların uyku sırasında cinsellik yaşamasına neden olan bir uyku bozukluğuna olarak da tanımlıyor.
Yurt dışında yapılan araştırmalara her 12 kişiden birinin uyku sırasında kendi girişimleri ya da karşı tarafın isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini göstermektedir.
Araştırmaya katılan erkeklerin dörtte üçü bu durumu yaşadıklarını belirtti.
Uzmanlar, uyku sırasında ortaya çıkan bu tür cinsel davranışın, kendi kendini tatmin etmekten, karşı cinsle cinsellik yaşamaya kadar değişik türlerde olduğunu belirtiyor.
seksomanyak kişiler uykularında eşlerinin cinsellik  isteyip istemediğine bakmadan normal olmayan bir şekilde eşleriyle cinsel ilişkiye giriyor. Bu sırada farklı cinsel fanteziler de uygulayabiliyor.
Bu kişilerin ortak özelliği ise sıklıkla cinsel içerikli rüyalar görüp cinsellik yönünden tahrik olma ve şehvet duygusuna kapılmalarıdır.
Kişilerin çoğu ise sabah uyandıklarında bu durumu hatırlamamaktadır.

seksomanya Bir Hastalık mıdır?

Kişi bunu bilinçsizce yaşadığı için ve gerçek tatmine ulaşamayıp yeniden yeniden yaptığı için tabii ki bir hastalıktır. Bu sebeple öncelikle bunun bir problem olduğu kabul edilmeli ve buna göre tedavi başlanmalıdır. Bu tedavide sadece kişi değil, eşi de yer almalıdır. Çünkü bu partneri de etkileyen bir durumdur.

Tedavi öncesinde hastanın pen*s ve sperm muayenesi yapılmalı ve sistemlerinin doğru çalıştığından emin olunmalıdır. Çünkü bu hastalık aslında fizyolojik değil psikolojik bir tedavi gerektirir. Tabii altında yatan bir sağlık problemi olmadığından emin olunduktan sonra.

Bu kişilerin öncelikle cinsel hayatları düzenlenmelidir. Vücut her zaman düzeni sever, dolayısıyla cinsellik zamanı bilirse, kendini buna göre ayarlayabilir ve beyin durmasını bekler.

Bu kişilerin yeni bir işle meşgul olması sağlanmalıdır. Bu meşguliyet seveceği ve hareketli olmalıdır. Yani kişi enerjisini yeterince dışarı atabilmelidir. Çünkü cinsellik için pen*sin kanlanması gerekir. Ancak yorgun, ağır spor yapmış veya fiziksel aktiviteler yapmış kişilerde pen*s yeterince kanlanamaz ve cinsel haz bastırılabilir.

Bunlar dışında ilaç tedavisi de etkili olacaktır.


 



 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
l*********** :

merhabalar ben antalyadan levent koç bir sağlık kuruluşunda çalışıoyorum ama doktor değilim hiper tureidim vardı atom aldım hipo tıroidi ye döndüm ilaçlarımla dengede tutmaya çalışıyorum ama bazen ilaç dozu fazla geliyor çarpıntı yapıyor çarpontıların kalbe zararı olurmu yazarsenız sevinirm bay


Cevap:

Düzenli olarak endokrinoloji bölümünde takiplerinizi sürdürüp tedavinizi olun, çarpıntınızın sürekli olması ve yüksek olması orta veya uzun vadede kalbe zararlı olabilir.

?