Sonbaharda Hasta Olmamak İçin Öneriler

Yayın Tarihi : 2017/10/04 12:12 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/04 12:12 •
Ekim ayının gelmesiyle birlikte havalardaki ani ısı düşüşüde kendini göstermiştir
Sonbaharda Hasta Olmamak İçin Öneriler

Ekim ayının gelmesiyle birlikte havalardaki ani ısı düşüşüde kendini göstermiştir. Henüz meydana çıkarılmayan kışlıklar ve havanın tahminedilemeyen durumları hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Alınacak ufakönlemlerle bu dönemi hasta olmadan atlatmanız mümkündür.

Bu havalarda en büyük problem, kıyafettir. Havadaki güneşealdanıp çoğu zaman ince giyinilir. Ya da tam tersi havanın soğuk olduğudüşüncesiyle kalın giyinilir, bu sefer de kişinin terlemeye bağlı olarakhastalanması mümkün olur. Bu sebeple bu değişken havalarda, ince giyinmeliancak, soğuk olma ihtimaline karşı mutlaka yanında hırka, yelek tarzıkıyafetler bulundurulmalıdır.

Kısa mesafede gidilecek yerlerde ve ya kısa süreli molalardaüste ek bir kıyafet alınarak gidilmeli. Aksi takdirde birkaç dakika rüzgaramaruz kalmak hasta olmak için yeterli bir sebeptir.

Beslenme, hasta olmakta veya olmamakta ciddi öneme sahip birunsurdur. Tek tip beslenmeler özellikle bağışıklığın düşmesini ve hasta olmayıkolaylaştırıcı bir etkendir. Sonbahar mevsiminde başlayıp kışta devam etmeksuretiyle, dengeli ve meyve sebze ağırlıkta beslenmek gerekir. Bu sayedevitamin yönünden zengin beslenmiş ve bağışıklığınızı güçlendirmiş olursunuz. Her mevsiminkendine has meyvesini, sebzesini, balığını tüketmek son derece önemlidir.

Sporu aksatmayın. Yazın özellikle kilo vermek amaçlı yapılansporlar, kış ayları geldiğinde sanki ihtiyaç değilmiş gibi davranılır ve bualışkanlık terk edilir. Oysa spor yapmak vücudu dinç ve sağlıklı tuttuğu gibi,sıcaklığını da dengeleyip daha sıcak kalmanızı sağlayacaktır.

Uykusuz kalmamaya ve dinlenmeye özen gösterin. Bu sayededaha güçlü bir vücuda sahip olursunuz. Fazla aktif yaşayan ve verimli uykuuyuyamayan bedenler hastalığa daha yatkındırlar.

Bunlar kişilerin kendi sağlıklarına dikkat etmeleri içinönerilerdir. Siz çok dikkatli olduğunuz halde, toplu yaşam alanlarındakihastalıklar tadınızı kaçırabilir. Bu sebeple sık sık el yıkamayı ihmal etmeyin,hasta kişilerle temastan kaçının ve fazla kalabalık ortamlara girmemeye özengösterin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?