Stres Nedir? Nasıl Meydana Gelir?

Yayın Tarihi : 2017/11/01 12:51 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/01 12:51 •
Stres hayatın neredeyse her anında karşımıza çıkan, hayata biraz renk katmasının yanında bazen de sıkıntıları beraberinde getiren bir olaylar zinciridir
Stres Nedir? Nasıl Meydana Gelir?

Stres hayatın neredeyse her anında karşımıza çıkan, hayata biraz renk katmasının yanında bazen de sıkıntıları beraberinde getiren bir olaylar zinciridir.Stresin kelime anlamı; gerilim, baskı, vurgudur. Kısacası yaşanan hissin tek kelimelik ifadeleridir. Meydana gelişi ise şu sırayla gerçekleşir;İlk olarak beyin olayı algılar ve üzerine düşünmeye, fikir yürütmeye başlar.Tüm dikkat durum üzerine toplanır ve konsantre sağlanır.Vücut dinç ve atik hisseder. Harekete geçmek üzere beyinde pek çok planlar ve durum değerlendirmeleri yapılır.Stres doğru anlaşıldığında ve doğru müdahale edildiğinde vücuda zararsız hatta, genç kalmayı sağlayan, metabolizmayı hızlandıran bir olgudur. Stres aynı zamanda yanlış savunma mekanizması ile çok ciddi fiziksel ve ruhsal problemlere yol açabilen bir durumdur.Stresin oluşması için ayrıcalıklı bir olayın meydana gelmesi gerekmez.
Günlük hayatta da karşınıza çıkan pek çok olay stres sebebi olabilir.
Önemli olan bu olayları çok büyütmemek ve sorun haline getirmemektir. Sınavlar, trafik, hastalıklar, ergenlik, terör olayları, okul-iş değiştirmek gibi pek çok olay stres kaynağı olabilmektedir.      Stres yapmak meydana gelen durumu değiştirmeyecektir. hatta stres durumunda kişi eline gelen bir takım fırsatları da kaçırabilir.
Sınavlarda, mülakatlarda, iş görüşmelerinde kişi aşırı stres yüklemesi altına girdiğinde  doğru tepkileri ve cevapları veremeyecektir.
Bu duruma düşmemek için stres yönetimi çok önemlidir. Bunun bilincinde olmak, stresin çok daha kolay aşılabilmesini sağlar. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?