Sivilce İzlerinden Kurtulmak Mümkün

Yayın Tarihi : 2018/07/09 18:38 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/09 18:38 •
Ergenliğe girişle birlikte kişinin hayatında büyük yer kaplayan sivilce problemi, çoğu zaman izlerini yıllarca sürdürmektedir
Sivilce İzlerinden Kurtulmak Mümkün

Ergenliğe girişle birlikte kişinin hayatında büyük yer kaplayan sivilce problemi, çoğu zaman izlerini yıllarca sürdürmektedir. 

İnsanlar genelde ergenlik döneminde tanışır sivilcelerle. Bu içi iltihap dolu, beyaz şişlikler tam da kişinin beğenilme kaygısı olduğu, ergenlikle birlikte bütün vücudunda oluşan değişimlere sivilcelerle kendini bir nebze daha kötü hissetmek, biran önce sivilcelerden kurtulma isteğini ortaya çıkarıyor. Tabii bu rahatsız edici noktacıklardan kurtulmak öyle kolay değildir. Ayrıca arsız otlar gibi çıktıkça çıkarlar. Ne 'dur'dan, ne 'yeter'den anlarlar. Tahammülü zor olan bu cansız yaratıklardan korunmanın en kolay yolu, geçici de olsa sürekli mayın tarlası gibi patlatmak gibi görünür. Ancak bu da çözüm değildir. Hatta ileri yaşlarda cilt lekeleri olarak ortaya tekrar çıkarlar. 

Çoğu zaman bu lekelerden kurtulmak için evde yapılan maskeler, peelingler önerilir. Bu yöntemler şüphesiz çok faydalıdır. Ancak her zaman sivilce izinden kurtaracağı garantisi yoktur. 

Son zamanlarda dermatologlar bu konuya el atmış ve alternatif tedaviler geliştirmişlerdir. Tabii ki bu işin öncelikle sabır işi olduğunu unutmamak gerekir. Yapılan uygulamak birkaç seans devam etmektedir. Burada kaç seans olacağına dair bilgi vermek yanlıştır. Çünkü yapılan uygulama ve ciltteki bozulma oranına göre bu sayı değişmektedir. Ama ortalama söylemek gerekirse 6-10 seans arasında sivilce izlerinden tamamen kurtulmak mümkündür.

Bu tedavilerden kimyasal peeling: hem sivilce izlerinden, hem de siyah noktalardan arındıran bir yöntemdir. Siyah noktalardan arınmış bir cilt, daha kolay hava aldığından, daha parlak ve genç bir görüntü ortaya koyar.

Karbon peeling yöntemi: daha etkili bir yöntemdir. Tek seansta değil ama, devam edildiğinde ciddi fark ortaya koyan ve pürüzsüz bir görüntü sağlayan yöntemlerdendir. 

Cilt tipinize göre en iyi öneriyi sunacak olan kişi doktorunuzdur bu sebeple kontrole gittiğinizde dermatoloğun fikrini almayı ihmal etmeyin. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?