Suda Doğum Nedir? Faydaları ve Riskleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/12/19 11:54 • Güncelleme Tarihi : 2017/12/19 11:54 •
Son zamanların en popüler veen merak edilen yöntemidir suda doğum
Suda Doğum Nedir? Faydaları ve Riskleri Nelerdir?

Son zamanların en popüler veen merak edilen yöntemidir suda doğum. Erkeklerin askerlik anıları bitmediğigibi, kadınların da doğum anıları bitmez. Her kadında yaşanmışlık ve bundankaynaklanan unutulmazlar meydana gelmiştir. Hatta bu hikayeler bazen öyleürkütücü bir hal almıştır ki; daha genç kızken dahi pek çok kadın tarihini bilebilmediği doğumundan korkar hale gelmiştir. İşte bu sebeplerden meydana çıkankolaylaştırma yöntemlerinden en ucuz ve en çok araştırma yapılanı şüphesiz sudadoğumdur.

Bebek anne karnında keseiçerisinde bulunan suda yaşar. Bu sebeple suda doğum gerçekleştiğinde, bebektevar olan yüzme refleksi devreye girer ve boğulma görünmez. Annelerin en büyükkorkusu bebeğin doğar doğmaz nefes alamaması ve boğulmasıdır. Hava ile temasbebek suyun dışına çıktığında başladığı için kuşkulanmaya gerek yoktur.

Sıcak suyun insan vücudundarahatlatıcı bir etkisi vardır. Bu sebeple anne adayının kasılmaları azalır vedoğum daha kolay meydana gelir. Aynı zamanda suyun akışkanlığı sayesinde bebekdaha kolay dış ortama çıkar. Ayrıca su; yaklaşık 35/37 derecedir yani; insanvücut sıcaklığıyla yakındır. Bu sayede üşüme ve terleme meydana gelmez.

Peki suda doğumun risklerivar mıdır? İnsana yapılan hiçbir müdahalede %100 garanti verilemez. Çünkü vücutfarklı durumlara farklı tepkiler verebilir veya istenmeyen durumlar meydanagelebilir. Bu sebeple çok düşük dahi olsa, suda doğumun göz ardı edilmemesigereken riskleri vardır diyebiliriz.

Annenin bebeği iterek çıkarmasıile yapılan yanlış bir hareket, bebeğin ciğerlerini su ile doldurabilir veboğulma meydana gelebilir.

Göbek kordonuna hassasdavranılmalı ve bebek sudan çıkarıldıktan sonra hemen kesilmelidir. Bu aşamadadolaşım sistemini olumsuz etkilememek çok önemlidir.

Bunlar çok nadir görülensıkıntılardır. Ancak unutulmamalıdır ki, hem annenin baygınlık geçirmeyerek heraşamasına şahit olduğu, hem de konforlu biçimde yapılan bir doğumdur. Bu sebeplegittikçe daha da yaygınlaşması beklenmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?