Sünnet Nedir?
Sünnet, pen*ste idrar yolu açıklığı önünde katlanan deri parçasının alınma operasyonudur. Sünnet oldukça eski dönemlerden bu yana uygulanmaktadır. Sağlık açısından birçok faydası vardır. En önemli yararı, deri kıvrımında biriken idrar kalıntılarının oluşturacağı enfeksiyonu engellemesidir.
Sünnet Yaptırmanın Yaşı Var mıdır?
Sünnet yaptırmanın zamanı aslında 7 yaşından öncedir. pen*s büyümesini tamamlamadan önce yapılmış olması gerekir.
Doğumdan itibaren 7 gün içinde yapılabilir ve bu aşamada narkoza gerek duyulmaz. Çünkü o kadar küçük bebekte henüz acı duyusu tam gelişmemiştir. Yani vücut reseptörleri sünnet acısını algılamaz ve tepki vermez. Ayrıca bu dönemde bebeklerin büyümesi çok hızlıdır. Bunun anlamı, hücrelerin devamlı yenilenmesidir ki, sünnet yarasının kolaylıkla iyileşebileceğinin göstergesidir.
Diğer zamanlarda yapılan hiç bir sünnetin birbirine artısı veya eksisi yoktur. Bu durumda sünnet zamanı belirlenirken, çocuğun psikolojik durumu değerlendirilmelidir. Neticede çocuğun algısının açık olduğu, organlarını tanımaya başladığı veya arkadaş ortamlarında sünnet bahsinin işlenişi dahi sünnet algısının çocukta şekillenmesini değiştirir.
Neden Bazı Durumlar Acil Sünnet Gerektirir?
Sünnet, erkek birey sağlığı için son derece önemlidir. pen*s, dış ortama kapalı bir organdır. Vajina gibi nemli ve dış ortama açık bir organ olmaması, onu enfeksiyonlara karşı daha dirençli yapmaktadır. Ancak idrar kanallarında meydana gelen bir enfeksiyon, idrar çıkışında sıkıntılara sebep olur. İşte bu durumda dış derinin atılıp, bu iltihabın giderilmesi, enfeksiyonu ortadan kaldırır ki bu işlem sünnetle mümkündür.
Doğuştan Sünnetli Doğanlar
Çok nadir de olsa sünnetli doğan kişiler vardır. Bu kişilerde hiç bir sağlık problemi ve gelişim geriliği görülmez. Kesinlikle bir hastalık durumu değildir.
Bazı durumlarda ise, çocuk yarı sünnetli doğar. Yani deri katlantısının sadece bir kısmı bulunur. Böyle doğan bebekler de yine sünnete tabi tutularak tam sünnet durumuna getirilir. Hiç bir sakıncalı durum yoktur.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.