Yaşlılıkta da Cinsel Hayat Devam Edebilir

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, depresyon, romatizma, sigara, alkol ve hormon düzensizlikleri yaşlılıkta cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyebilir
 Yaşlılıkta da Cinsel Hayat Devam Edebilir

Kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, depresyon, romatizma, sigara, alkol ve hormon düzensizlikleri yaşlılıkta cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.Zevk veren bir cinselliğin yolu kişinin kendi vücuduyla barışık olmasından geçer.Göz ardı edilmemesi gereken bir nokta ise her organın yaşlandığı gibi cinsel organların da yaşlandığının unutulmamasıdır.
Sağlıklı ve mutlu bir cinselliğin cinsel organlar ve vücut görüntüsü ile genellikle bir ilgisi yoktur. Eğlenmek cinselliğin temel bir parçasıdır, ancak cinsellikte sıklık önemli değildir. Çiftler yaşlanmaya bağlı olarak karşılıklı çekiciliklerini yitirmiş olsa bile tekrar elde edebilirler.
Samimi ve açık olarak konuşmak, cinselliği bir performans gösterisi olarak görmemek, beyni kapatarak anın tadına odaklanmak, cinsel fanteziler kurmak, cinsel aktiviteler sırasında veya sonrasında partnerini yakın hissetmek, birbirine dokunarak heyecanlanmak, fantezi ve cinsel istekle ilgili olarak endişe, suçluluk ve korku duymamak, tensel uyum ve karşılıklı anlayış ile cinsel çekicilik tekrar elde edilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?