Yeşil Çay ve Faydaları

Yayın Tarihi : 2017/06/12 10:55 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/16 10:19 •

Bitkiler canlı olmaları suretiyle pek çok vitamini bünyelerinde üretirler ve bu vitaminleri insanların hizmetine sunarlar.

Yeşil Çay ve Faydaları

Yeşil çay, yaklaşık olarak milat öncesi 3000'li yıllara kadar dayanan eski tarihli bir içecektir. Sağlığa olan yararlarından dolayı günümüzde de halen severek tüketilen bir içecektir. Yeşil çayın faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirme, dolaşım ve tansiyonu düzenleme, kilo kontrolünde yardımcı olma özellikleri sayılabilir. Yeşil çay kararında tüketildiği sürece oldukça sağlıklı bir içecektir.

Bitki Çayları Nasıl Kullanılır?

Bitkiler canlı varlıklardır ve insanın hizmetine sunulan yegane besinlerdendir. Bitkiler canlı olmaları suretiyle pek çok vitamini bünyelerinde üretirler ve bu vitaminleri insanların hizmetine sunarlar. Ancak doğru kullanılmayan bitkiler, fayda vermeyebilir hatta zarar dahi verebilirler. Bu suretle tükettiğiniz hangi meyve veya sebze olursa olsun, mutlaka içeriğindeki yapıtaşlarına zarar vermeden tüketilmelidir.

Bitki çaylarında en önemli husus kaynatmamaktır. Çekirdekler veya taş hücresi denilen hücrelere sahip sert bitkiler kaynatılabilir. Ancak özellikle çiçek içerikli odunsu değil de otsu olan bitkiler, kaynatılmamalı, kaynamış suyun içine atılarak ve kapakları kapatılarak en az on dakika demlendikten sonra tüketilmelidir.

Bazı bitki çaylarının tatları oldukça acı veya lezzetsizdir. Bunların içimini kolaylaştırmak adına, tatlandırıcı olarak en çok tercih edilen besin baldır. Bal; hem çok şifalı, hem de çok lezzetli bir ürün olduğu için tercih edilir. Ancak 30 derece sıcaklığın üzerinde bal, aktivitesini kaybeder. Lezzeti hala olsa da, artık faydalı değildir. Bu sebeple eğer bitki çayınıza bal katacaksanız ılımasını beklemeniz gereklidir.

Ayrıca bitkilerin içindeki vitaminler her zaman birbirine uyumlu değildir. Bu sebeple bitki çaylarını karışım olarak kullanırken dikkat edilmeli, bilinmeyen içerikler birbirine karıştırılmamalıdır.

Bitki çayı kullanılırken aşırılıktan ve her gün tüketmekten kaçınılmalıdır. Özellikle bağırsak hareketlendirici çaylar, bağırsakları tembelliğe iter bu sebeple her gün kullanımı doğru değildir. Yeşil çaylar da günde en fazla iki fincan ve bir hafta içip, bir hafta ara vermek suretiyle tüketilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?