Aşırı su içme ihtiyacı ve idrar yapma, aşırı yorgunluk, merdiven çıkarken yorgunluk biraz balgam var.

Yayın Tarihi : 2021/03/03 11:08 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/03 12:04

Aşırı su içme ihtiyacı ve idrar yapma, aşırı yorgunluk. Merdiven çıkarken yorgunluk biraz balgam var. 12 yıldır geçmeyen kabızlık. Ekte tahlil sonuçlarını yüklüyorum 44 yaşındayım erkek. Crp 32, serbest t4 rn 0.87, trigliserit 230 ,GGT 55, EFGR 85., TSH 0.84, HBA1C 6.7, glikoz açlık 125 birde RBC 6.1 diğer sonuçlar normal.


Tahlil.com Cevabı :

Merhaba, sonuçlarınızı eklediğiniz dosyadan değerlendirdik.Gördüğümüz problemleri sırasıyla iletelim.

Yaşınıza göre EGFR değeri düşük.Bunun düşüklüğü böbrek fonksiyonlarında bir bozukluğu akla getirebilir.Bol su içmenizi öneririz.
CRP yüksekliği genellikle enfeksiyon ve romatizmal hastalıklarda gözlenir.Sizin oldukça yüksek bu yönde de ileri bir tetkik ve araştırma gerekecektir.
Glukoz yani kan şekeri değeriniz yüksek çıkmış.Sonucunuz 125. Ayrıca HBA1C değeri de yüksek.Bu da şeker hastalığı yönünden risk altında olduğunuzu veya şeker hastalığı yönünden değerlendirilmeniz gerektiğini gösteriyor.
GGT değerindeki yükseklik alkol kullanımı, karaciğer yağlanması gibi sebeplerle olur genellikle.Şeker hastalarında da görülen bir durumdur tıpki trigliserit değerinizdeki yükseklik gibi.
Ayrıca D vitamini değeriniz de çok düşük, bu da yorgunluk sebeplerinden biri olabilir.
Sonuç olarak aşırı su içme, idrar yapma gibi şikayetlerinizi HBA1C ve glukoz değerindeki yükseklik ile birlikte değerlendirince şeker hastalığı konusunda bir ön tanı akla geliyor.
Bir dahiliye ve/veya endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var. D vitamini eksikliği yönünden de tedaviniz planlanacaktır.
Tahlillerinizde normal olmayan birden çok parametre olduğundan daha ileri tetkik ve tedaviye ihtiyacınız var. CRP yüksekliği yönünden de bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve/veya dahiliye uzmanına başvurabilirsiniz.
Geçmiş olsun dileriz.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?