Akıllı Lens Nedir? Nasıl Uygulanır?
Akıllı lens, bir halk seslendirmesidir. Tedavinin asıl adı ise; trifokal lenstir. Trifokal lens; çok odaklı lenstir. Hem yakını, hem uzağı gösterebilen, orta mesafede iyi bir görüş sunabilen lenslerdir.
Akıllı lens, bir halk seslendirmesidir. Tedavinin asıl adı ise; trifokal lenstir. Trifokal lens; çok odaklı lenstir. Hem yakını, hem uzağı gösterebilen, orta mesafede iyi bir görüş sunabilen lenslerdir.
Günlük kullanılan kontakt lenslerden daha farklıdır. En büyük farkı ise, gözde sabit kalmasıdır. Yani günlük ve ya sürekli olarak takılıp çıkarılması söz konusu değildir. akıllı lensler son teknoloji ürünüdür ve oldukça kullanışlıdır. Yakınla aynı zamanda uzağı da net görmeyi sağladığı için, oldukça kullanışlı ve sağlıklı bir teknolojidir. Hastaya sonraki hayatına gözlüksüz devam edebilme olanağı sağlar.
Akıllı lenslerin uygulanma şekli de avantajları arasındadır. Zira ne bir kesik, ne bir ameliyat, ne de hastanede kalma süresi gerektirmemektedir. Yani günlük işlerinizden alıkoymaz ve hayatınızın akışında aksamalara sebep olmaz, ayrıca gözlük taşıma zorunluluğunu da ortadan kaldırır.
Akıllı lens uygulanacak hastaya ilk önce detaylı bir göz muayenesi yapılır. Bu sayede göz problemlerinin tamamı göz ardı edilmeden, tedavi uygulanır. Bu muayenenin en önemli kısmı ise, hastaya uygulanacak olan lensin numarasının tespitidir. Çünkü bu lensleri hasta uzun süre kullanacağından, göz numarasının uyum sağlaması ve net görmeyi sağlaması gerekir. genelde ömür boyu devam eden kullanım süresi mevcuttur.
Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, göze bir damla uygulanır ve gözün uyuşması sağlanır. Uyuşan göze, trifokal lensler sabitlenir. Sonrasında göz bandajlanır. Bir gece bu şekilde bekletilir. Bu aşamada en önemli husus, gözün güneş ışığından korunmasıdır. Bunun için ilave olarak şapka kullanımını da ihmal etmemek gerekir. ertesi gün hasta hayatına kaldığı yerden, gözlüksüz olarak devam edebilir.
Akıllı lenslerin diğer bir avantajı ise, kataraktlı gözlerde de kullanılabiliyor olmasıdır. Ameliyatı yapılan katarakt hastasına akıllı lensler kolaylıkla uygulanır. Bu hastalarda şeffaflığı ve elastikiyeti bozulmuş olan lensler temizlenir ve aynı sağlıklı bir hastaya uygulandığı gibi uygulanır. Bu sayede katarakt hastaları da normal görüş elde etmiş olurlar. Özellikle 40 yaş üzerinde bu uygulama sıklıkla görülmektedir.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.