Aldatan Erkeklerde Cinsel Sorunlar Görülebiliyor

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/04 09:43 •

Eşlerini aldatan erkeklere kötü haber: Uzmanlar eşlerini aldatan erkeklerin çoğunlukla erken boşalma ve geçici iktidarsızlık gibi cinsel sorunlar yaşadıklarını belirtiyor

Aldatan Erkeklerde Cinsel Sorunlar Görülebiliyor

Eşlerini aldatan erkeklere kötü haber: Uzmanlar eşlerini aldatan erkeklerin çoğunlukla erken boşalma ve geçici iktidarsızlık gibi cinsel sorunlar yaşadıklarını belirtiyor.

Evlilik dışı ilişki ve erkeklerde sadakatsizlik gibi konuları içeren daha önce yapılmış birçok araştırmaya göre eşlerini aldatmanın erkeklerde heyecan, suçluluk ve kabahatli hissine, strese ve performans anksiyetesi adı verilen başaramama korkusuna yol açıyor.

Stresin Cinseliğe Etkileri Nelerdir?

Cinsellik, bir haz alma mekanizmasıdır. Haliyle bu faaliyette kişinin rahatlayabilmesi, kendini iyi hissedebilmesi için, psikolojik durumunun buna uygun olması gerekir. Ancak bu durumda cinsel ilişkiden verim alınabilir. Kişi kendini rahat hissetmediğinde ise, cinsellik gerçekleşiyor gibi görünse de, aslında hiç de fonksiyonel değildir. 

Stres, bilindiği üzere pek çok hastalığın ilk unsurudur. Kişinin midesinden tutun, alerjik hastalıklarına, akciğer hastalıklarına hatta cinselliğine kadar etkileyen bir durumdur. 

Stres, erkeklerde öncelikle boşalma problemlerine sebep olur. Erken boşalma yaşarsa, rahatlama tam olarak gerçekleşmez yada bazen o kadar konsantresi bozuk olur ki; boşalma hiç gerçekleşemez.

Stres, üretilen spermlerin de verimsiz olmasını sağlar. Verimli sperm; aktif, hareketli, besin deposu yeterli ve yumurtayı dölleme yeteneğine sahip spermdir. Ancak kişi stresliyse spermleri verimsiz olacaktır. Haliyle bu kişide oluşan spermler, yumurtayı dölleyemeyecek ve gebeliği engelleyecektir. Bu sebepledir ki kısırlık tedavisinde ilk unsur sakin olmaktır. 

Ayrıca evlilik dışı ilişkiler, kişide cinsellik beklentilerini de değiştirebilir. Yani kişi, farklı hazlara yönlenip, evlilik ilişkisinde mutluluğunu kısıtlamış olabilir. Ayrıca eşinden haz alsa dahi, ara ara farklı heyecanlar da yaşamak isteyebilir ki bu hiç de iyi bir durum değildir. Partner sayısının artması, cinsel hastalıkların artması anlamına gelir. Yani evliliğin her türlü havasını bozan bir durumdur. Bu sebeple partnerler evlilikte cinsellik beklentilerini net olarak ortaya koyabilmeli ve kaliteli cinsellik yaşamalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?