Bebekler İçin En Uygun Sıcaklık

Yayın Tarihi : 2017/12/13 11:39 • Güncelleme Tarihi : 2017/12/13 11:39 •
Kış soğuklarının gelmesiylebirlikte bebekli ailelerde de ısınma telaşı başlamıştır
Bebekler İçin En Uygun Sıcaklık

Kış soğuklarının gelmesiylebirlikte bebekli ailelerde de ısınma telaşı başlamıştır. Bebeği üşütme ve hastaetme korkusuyla pek çok aile ev ısısını devamlı olarak artırır. Ancak unutulmamalıdırki, soğuk havanın bebeği hasta ettiği gibi, gereğinden fazla sıcak hava dabebeği hasta eder. Oda ısısı ve bununla orantılı olarak bebeği giydirmeyle onuhastalıklardan korumanız kolay olacaktır.

Evin içindeki düşük sıcaklık,bebeğin kendini sıkmasına ve yeterince büyüyüp gelişememesine sebep olur. Evdekiyüksek sıcaklık ise, bebeği sürekli uyumaya teşvik edecektir. Sürekli uyuyanbebek daha az aktivite yapacak ve daha az beslenecektir. Bu da bebeğinyeterince sağlıklı olmamasına yol açacaktır. Tabii bunun yanında odanın nemdeğeri de çok önemlidir. Kuru hava bebeğin solunum yollarındaki mukozatabakasının şişmesini sağlar ve yine bebeğin sağlık problemleri yaşamasınısağlar. Özellikle kış aylarında kaloriferlerin yanına ağzı açık kaplardabırakılan sular, odanın nem dengesini sağlamakta size yardımcı olacaktır.

Peki sayısal değerlerebakıldığında bebekler için uygun sıcaklık ve nem değeri ne olmalıdır?

Yeni doğan bebeklerde; bebekprematüre ise uygun sıcaklık, 23-24 derece, bebek zamanında doğmuşsa 22-23derece doğru sıcaklık değeridir.

6 aylık süreçten sonra uygunoda sıcaklığı 20-21 derecedir.

Bebeklerde uygun nem değeriise %50 dir. %45in altına inmemesine ve %55in üstüne çıkmamasına özengösterilmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?