Saç Derisinde Çıkan Sivilceler ve Nedenleri

Yayın Tarihi : 2016/05/25 02:08 • Güncelleme Tarihi : 2023/03/07 11:05 •

Sivilce, vücutta meydana gelen yağlanmaların ve iltihaplanmaların, en ince deriler sayesinde kolaylıkla dışa vurumudur.

Saç Derisinde Çıkan Sivilceler ve Nedenleri

Sivilce, vücutta meydana gelen yağlanmaların ve iltihaplanmaların, en ince deriler sayesinde kolaylıkla dışa vurumudur. Aslında vücudun bir savunma sistemidir. Yani vücut içinde kan damarlarına zarar verebilecek bu bezelerin dışarıya atılması sayesinde iç sistemlere zarar vermesi engellenmiş olur. kafa derisi, diğer derilere göre daha gözenekli ve açık bir bölgedir. Bu sebeple sivilce oluşumu hem iç sistemlerden daha fazla tetiklenmiş olabilir. Hem de kullanılan kozmetik ürünlerden daha fazla etkileniyor olabilir. Bu sebeple saç diplerinde çıkan sivilceler takip edilmeli ve sebebi bulunmalıdır. Bu durumda bu sivilcelerden kurtulmak çok daha kolay olacaktır.

Saç Dibi Sivilceleri Neden Olur?

Saç derinizde çıkan sivilceler, kullandığınız şampuandan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz bu durumu çok daha sık yaşayabilirsiniz. Bu durumda şampuanınızı değiştirmeniz hatta tamamen bitkisel bir ürün kullanmanız gerekebilir. Saç derisinde sivilce oluşumunun bir diğer nedeni ise saçın yeterince durulanmamasıdır. Saçlarınızı iyi duruladığınız sürece bu durumun düzeldiğini fark edeceksiniz.  Kafa derisinde kalan kozmetikler, vücudun doğasına zarar verir. Ayrıca sadece sivilce değil, kepeklenme, kaşıntıya da sebep olur. ayrıca iyi kurulanmayan saçlar dahi bu zarara sebep olabilir.

Bu sebepler dış etkenlerdir. Ancak bir de kafa derisi sivilcelerine sebep olan iç sebepleri irdelemek gerekir. Özellikle karaciğer hasarlarında cilt lekeleri ortaya çıkar. Karaciğer; vücutta temizlik işi ile görevli organlardandır. İlaçların zehirli atıklarının uzaklaştırılması, alkol gibi zararlı maddelerin tolere edilmesi, amonyağın üreye çevrilmesi karaciğerin görevidir. Ancak haddinden fazla zararlı madde ile karşılaşan karaciğer görevini tam yapamaz ve cilt lekeleri, sivilceler oluşturur. Bu sebeple eğer ciltle ilgili, buna kafa derisi de dahildir, bir durum varsa bunun araştırılmasında mutlaka karaciğer değerlerinde bakılmalı ve bir bütün olarak teşhis konmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?