Çatlak Kremi Nasıl Uygulanır?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/29 16:05 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
İnsan derisi son derece hassastır ve çok kolay kabuklanma, çatlama, deri yırtılmaları meydana gelebilir. Sebebi çoğu zaman; su, soğuk hava, gebelik veya kontrolsüz kilo almak olabilir.
Çatlak Kremi Nasıl Uygulanır?

İnsan derisi son derece hassastır ve çok kolay kabuklanma, çatlama, deri yırtılmaları meydana gelebilir. Sebebi çoğu zaman; su, soğuk hava, gebelik veya kontrolsüz kilo almak olabilir.

Çatlak Kremi Nedir?

Çatlak kremi; derinin yenilenmesine ve tazelenmesine olanak verecek şekilde hazırlanmış olan kimyasal veya organik ürünlerdir. Pek çok kozmetik marka bu kremlerden ürettiği gibi, kendiniz de evde bu kremlerden yapabilirsiniz.

Bu kremlerin özünde genel olarak E vitamini vardır. Bu vitamin, derinin kendini yenilemesinde oldukça etkilidir. Haricinde kullanılan diğer ürünler süreci hızlandırmak için tercih edilir. Bu kremlerin içeriğinde en sık kullanılan ürünler; zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, salatalık, avokado, ayva çekirdeği gibi doğal besinlerdir.

Bu kremlerin ortak özelliği yağlı olmasıdır. Bunun sebebi de, deriye daha kolay girebilmesi ve dokuları beslemesidir.

Çatlak Kremi Nasıl Kullanılır?

Her bölge için farklı kozmetik ürünler vardır. Çatlak kremi kullanırken öncelikle o bölgenin nemli olması gerekmektedir. Kuru bir cilt kremi emmekte zorlanır. Çatlak şikayeti en çok gebelikte ortaya çıkar. Bu sebeple gebeliğin 4. Ayından itibaren yani kilo alımının arttığı dönemden itibaren, henüz çatlaklar oluşmadan bu kremleri kullanmak deriyi daha erken yumuşatır ve gerilmesine müsaade eder. Yani çatlaklar hiç oluşmadan engellenebilir. Bu sebeple kilo almaya başladığınızı hissettiğiniz andan itibaren bu kremleri kullanabilirsiniz. Gebe olmak şart değildir.

Nemli bölgeye krem uygulandıktan sonra bir süre o bölge hiçbir yere değdirilmemeli ki; krem deriye nüfus etsin.

Çatlak kremleri henüz çatlak oluşmadıysa gün aşırı kullanılabilir. Ancak çatlaklar oluşmaya başlamışsa her gün mutlaka kullanılmalıdır. İstikrar bu konuda oldukça önemlidir.

Ürününüzü en baştan doğru seçmeli ve süreçte değiştirmemelisiniz. Sık sık değiştirilen çatlak kremleri beklenen etkiyi görmemenize neden olabilir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?