Cilt Tipine Göre Problemler ve Çözümleri

Yayın Tarihi : 2019/12/27 15:47 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/12 11:05 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Cilt, insanın dış giysisidir. Yeni bir insanla tanıştığınızda sizi ilk tanımlayan, bakışları, duruşu anlamlı kılan yapıdır. Cilt tipi; cildinizin karakteridir, cildinizin nasıl bir yapısının olduğunu ortaya koyar. 

Neticede daha sağlıklı, canlı ve olduğundan genç gösteren bir cilt, sizi ödüllendirecektir.

Cilt Tipine Göre Problemler ve Çözümleri

Cilt, insanın dış giysisidir. Yeni bir insanla tanıştığınızda sizi ilk tanımlayan, bakışları, duruşu anlamlı kılan yapıdır. Cilt tipi; cildinizin karakteridir, cildinizin nasıl bir yapısının olduğunu ortaya koyar.

Cilt tipinizi belirlediğinizde, cildi ne tür tehlikeler bekliyor, temizliğinde hangi ürünler kullanılmalıdır gibi bilgileri size veriyor. Bu sebeple kendi cildinizi doğru tanımanız, doğru müdahale etmeniz ve doğru bakımı yapmanızda size yardımcı olacaktır. Neticede daha sağlıklı, canlı ve olduğundan genç gösteren bir cilt, sizi ödüllendirecektir.

Normal cilt; olması gereken ideal cilt tipidir. Şeffaf, gözenekleri kapalı ve lekesizdir. Süt tipi temizleyiciler, tonik ve su içerikli ürünlerle haftalık bakımı yapılarak doğal güzelliği korunmalıdır.

Kuru cilt; mat ve pul pul görüntüye sahiptir. Gözenekleri küçük ve kapalıdır. İnce bir deri tabakası vardır. Gergindir bu sebeple de erkenden kırışıklıklar başlar. Alkolsüz tonik, süt tipi temizleyici, yağlı nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve yine nemi tutma özelliğine sahip yağ depolayıcı maskeler önerilmektedir.

Karma cilt; T şeklinde bir yağlanma söz konusudur. Yani; alın, burun ve çene yağlıdır. Yanaklar kuru ve kapalı gözeneklidir. Süt tipi temizleyici, düşük seviyede alkollü tonik, göz çevresi kremi ve nemlendiriciler önerilir.

Yağlı cilt; yağlı ve gözenekleri açık bir görüntüye sahiptir. Gözeneklerin içi; siyah nokta, sivilce ile dolu olabilir. Günlük temizlik yapılmalıdır. Jel tipi temizleyiciler, alkollü tonik, su içerikli nemlendiriciler ve sarkmayı önlemek için sıkılaştırıcı maskeler yağlı cilt tipine önerilen ürünlerdir.

Yağlı cilt hassas bir yapıya sahipse; kaşıntı, yanma, kızarıklık, pul pul dökülme sıklıkla görülebilir. Aşırı duyarlı ciltlerdir. Süt tipi temizleyiciler, alkolsüz tonik, su içerikli nemlendiriciler önerilir.

Yağlı cilt sivilceli ise; yağlı cilt ürünleri kullanılmalı ve antiseptik olmasına dikkat edilmelidir. Yani kükürt, kafur, katran içeren sabunlar kullanılmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?