Daha Yaratıcı Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Yayın Tarihi : 2016/01/13 12:17 • Güncelleme Tarihi : 2016/01/13 12:17 •
Hayatımıza yaratıcılığımız sayesinde katılanyenilikler çoktur
Daha Yaratıcı Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Hayatımıza yaratıcılığımız sayesinde katılanyenilikler çoktur. Bir şeyi hayal eder ve uygulamaya geçmek için işe koyuluruz.Bu süreç bizim yaratıcılığımızı ortaya koyacaktır. Problemlerin çözülmesindeöne attığımız bir fikir, başkalarıyla aynı şeyi görmek fakat farklı açıdandüşünmek, işe yarar bir şeyin meydana getirilmesi ya da kendi tariflerimizegöre yaptığımız bir yemek... İşte bunlar da yaratıcılığımızınsonuçlarıdır. 

Daha yaratıcı olmamızda bize fayda sağlayacak birkaçtavsiye vardır. Müzik dinlemek konsantrasyon düzeyimizi artırarak beynimiziharekete geçirecektir. Serbest düşünün. Sınırların kaldırıldığı bir ortamdafikirleriniz daha çok işe yarayacaktır. Mavi veya yeşil renk performansınızıartıran renkler arasında. Bunun sebebi mavinin deniz ve gökyüzüylebağdaştırılması yeşilinde ferahlık veren bir renk olmasıdır. 

Başkalarından fikir almaktan çekinmeyin. Yenifikirler sizi her zaman destekleyecektir. Yapılan araştırmalar sonucunda birproblem uzanarak düşünüldüğünde oturarak düşünmekten daha kolay çözülebiliyor.Her zaman gülümsemeye özen gösterin. Neşeli olmak beynin aktiviteleriniartıracaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?