Normal Doğumun Yararları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/04/03 12:32 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/30 02:59 •

Yaklaşık 9 aylık hamilelik süreci sağlıklı yapılan bir doğumla mutlulukla sona ermektedir

Normal Doğumun Yararları Nelerdir?

Yaklaşık 9 aylık hamilelik süreci sağlıklı yapılan bir doğumla mutlulukla sona ermektedir. Doğum esnasında uygulanan pek çok yöntem olmasına karşın en sağlıklı yöntem her zaman normal doğum yöntemidir. Normal doğumda vücut çok daha hızlı toparlanır. Özel ve risk içeren durumlarda sezaryen yöntem uygulanmaktadır. Bu durum ciddi bir ameliyattır. Sonrasında iyileşme süreci çok daha uzundur ve ömür boyu kalacak izler bırakır.

Neden Normal Doğum Tercih Edilmeli?

Yazı başlığı tercih olsa da, aslında normal doğum olması gereken; sezaryen ise tercihtir. Yani anne ve bebek açısından riskli bir durum görülüyorsa, ancak bu durumda normal doğum yapılmamalı ve sezaryen tercih edilmelidir. Ancak ne yazık ki, doğum korkusu gibi sebeplerle de sezaryen doğum tercih edilebiliyor. Bu durumda anne adaylarına verilecek tavsiye; herşeyin normalinin olması gereken olduğu ve insan fizyolojisinin doğumu kaldırmaya elverişli olduğudur. 

Yani rahim, kendini hamilelik boyunca normal doğuma hazırlar ve fonksiyonlarını buna göre geliştirir. Örneğin; doğumu yaklaşan bir kadını, aşağı inen göbeğinden anlarız. Çünkü artık fizyoloji, bebeğin daha çok anne karnında kalmasını istemez ve çıkış yolu olan rahim ağzına doğru bebeği doğru pozisyonda iter. Doğru pozisyonda değilse de, bu pozisyona getirmek için çaba gösterir. 

Yani doğum için nefes egzersizleri öğrenilir, sakin kalınır ve inanç yitirilmezse; normal doğum konforlu ve sağlıklı olan yöntemdir.

Sezaryen Kötü Demek Değildir

Böyle konuşulduğunda sezaryen doğum yapan anneler kendini kötü hissedebilir. Ancak sezanyen bir seçim değil zorunluluktur. Yani diğer şartta bebek yada anne zarar göreceğine normal olmayan bir yöntemle; ancak her ikisinin de sağlıklı şekilde hayatta kalması sağlanır ki bu son derece makul ve mantıklı bir sebeptir. Bu sebeple her doğum kendine özeldir ve güzeldir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?