Ebola Virüsü ve Türkiye'deki Ebola Virüs Hastalığı Durumu

Yayın Tarihi : 2014/10/26 19:41 • Güncelleme Tarihi : 2014/10/26 19:41 •
Ebola virüsü ve bu virüse bağlı gelişen Ebola Virüsü hastalığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemdeki yerini koruyor
Ebola Virüsü ve Türkiye'deki Ebola Virüs Hastalığı Durumu
Ebola virüsü ve bu virüse bağlı gelişen Ebola Virüsü hastalığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemdeki yerini koruyor.
Türkiye'de Ebola virüsü hastalığı olup olmadığı konusu da sıklıkla merak ediyor.
Bu yazının kaleme alındığı Elim 2014 tarihi itibariyle Türkiye'de henüz bildirilmiş bir Ebola virüsü hastalığı vakası bulunmuyor.Ancak bu demek değil ki, Türkiye'de asla bir Ebola virüsü hastalığı tehlikesi bulunmuyor.
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı kontrolünde  koordinasyonunda kurulmuş olan ve bilim adamlarından oluşan bir Ebola Virüs Hastalığı ( EVH) bilim kurulu çalışmalarını sürekli yürütüyor.
Bu kurul aracılığı ile, hastalığın görüldüğü bölgeye gidecek olan yurttaşlarımız EVH ve korunma yolları hakkında bilgilendirilmektedir.
Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren sağlık kurumları ve sağlık personeline gereken bilgiler iletilmektedir.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) da konuya ilişkin gerekli bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir.
Sağlık Bakanlığı bilgi ve koordinasyonunda EVH'na dair çalışmalar yürütecek referans hastaneler Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetkilendirilmiştir.
Türkiye'de şimdiye kadar EVH şüphesi ile değerlendirilen hastalarda ebola virüsü saptanmamıştır.Resmi otoritelerce de bildirilen bir Ebola Virüs Hastalığı vakası bulunmamaktadır.

Ebola Virüsü Hastalığı ve Ebola virüsü hakkında çok daha detaylı bilgi almak, hastalığın belirtileri, tanısı,tedavisi ve korunma yolları hakkında detayları öğrenmek için tıklayınız....










Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?