ELİSA Testi ile HIV Testi Arasındaki Fark Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/04 15:32 •
ELİSA testi ve yöntemi; antijen antikor reaksiyonlarını gösterebilmek için enzim kullanılan tüm teknikler ve tahlil yöntemleridir.
ELİSA Testi ile HIV Testi Arasındaki Fark Nedir?

ELİSA testi ve yöntemi; antijen antikor reaksiyonlarını gösterebilmek için enzim kullanılan tüm teknikler ve tahlil yöntemleridir.
HIV virüsünün yol açtığı AİDS hastalığı tanısında da kullanılan tahlil yöntemlerinden biri de ELİSA testidir.
Buradan anlaşılacağı üzere ELİSA testi sadece HIV virüsünün tanısında kullanılan bir test değil, aksine çok geniş kapsamlı birçok hastalığın tanısında kullanılan bir tahlil yöntemidir.  
HIV virüsü tanısında ELİSA yöntemine ilave olarak, Polimeraz Zincir Reaksiyonu olarak da bilinen PCR yöntemi, Western Blot yöntemi gibi çok daha hassas ve güvenilir tahlil yöntemleri de kullanılmaktadır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
g********* :

Hastanede ise baslayacagim icin elisa testi istediler. Bu genel bi elisa testi midir? Ve hangi viruslere bakilir. Genital herpesim var bu cikar mi? Ozellikle belirtilmedikce aranan bi virusmudur elisa testlerinde?


Cevap:

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

s************ :

Hocam hiv 1 - 2 testi ,hiv Combo ve eliza testi arasındaki fark nedir sayfanizda sadece eliza testi hakkında bilgi var .birde şüpheli ilişkiden 90 . Günde p24 antijen testi yaptirdim neg.cikti


Cevap:

Tahlil.com'da merak ettiğiniz konuya dair bir çok soru cevaplandı ve yazı yayınlandı.Arama motorumuzu kullanarak konuya dair merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

s************ :

56.gün ve 91.gün doktor kontrolünde eliza testi oldum hıv: negatif hbs: pozitif vdrl:negatif hcv:negatif bundan sonra pozitife dönermi sadece bunun cevabını merak ediyorum


Cevap:

HIV tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.


e****** :

104. Gunde eliza testi negatif. Ama ilişkiyi takip eden ay aşırı yorguluk vardı. Hastaneye gittiğimde doktor cinsel bölgede kaşınti var mı diye sordu. Bir hafta sonra başladı. Ağzımda aft eksik olmuyor. yorgunluk ve strest var. Gittiğim doktorlar bilgisiz ve bağnaz. Başka bir hastalık olabilir mi?


Cevap:

Olabilir tabii ki,bilgili ve bağnaz olmadığını düşündüğümnüz başka bir doktora muayene olun o zaman.

a************ :

HBsAg negatif negatif
HBsAg 0.19 S/CO < 1 S/CO
Anti-HCV Antikoru 0.05 S/CO < 1.0 S/CO
Anti-HCV Antikoru negatif negatif
HIV (1&2) Antikor/Antijen negatif negatif
sonuçlarımda negatif yazıyor ancak, oradaki değerleri anlayamadım.
yardımcı olur musunuz?
teşekkürler.


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Test sonuçlarınızda bir sorun görülmüyor.

k********* :

Hıv testi yaptırabilmek için 18 yaşında olmak gerekir mi ?
bundan 25 gün önce 3 dakika sürtünme yoluyla ilişkim oldu ama boşalma olmadı karşıdaki kiişiden emin değilim ama 4 ay önce Kızılay'a kan bağışlamış ve hiç bir bulaşıcı hastalık çıkmamış. Cinsel organdada yara yoktu sizce ne yapmalıyım


Cevap:

Her yaşta kişiye HIV testi yapılabilir.Burada esas olan doktorun uygun görmesi halinde testin yapılmasıdır.
HIV enfeksiyonu yönünden bir şüpheniz var ise, enfeksiyon hastalıkları doktoruna başvurunuz.

s******* :

HOCAM SORACAĞIM SORU SİZE BİNLERCE KERE SORULMUŞTUR.ŞÜPHELİ İLİŞKİ ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ.6 AY ÖNCE ÖZEL BİR HASTANEDE KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLDUM testlerimde.
HCV NEGATİF Kemiluminesans benzeri
Anti HIV Kemiluminesans veya benzeri NEGATİF,HbsAg NEGATİF Kemiluminesans benzeri.Ne yapmalıyım.


Cevap:

HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. HIV virusu, bulaşsa bile  kısa zamanda hiç bir belirti vermez
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



k**************** :

Hocam ben bir supeli ilişkiye girdim ve hemen 2 sonrasında süratli bir boğaz ağrısı geçirdim 5 gün sonra sidetli bir eklem ağrısı geçirdim son olarakta 3 hafta sonra idrar yolunda yanma ve damla damla akıntı olduğunu gördüm ve kan testine başvurdum ve anti hiv 0.2 olarak gösterildi bu benim için kot


Cevap:

Cinsel yolla bulaşan hastalık sadece AİDS değildir, enfeksiyon hastalıkları uzmanına gitmenizi öneririz..

m************ :

merhaba hocam ilşkiden 52 sonra yaptırdığım elisa testi negatif çıktı değerlendirriseniz sevinirim teşekkür ederim :)


Cevap:

Sonuçlarınız negatif yani normal ancak şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran okurlarımız için, hangi HIV testinin ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair bir yazı hazırladık.
 Tahlil.com doktorlarının hazırladığı yazıımızı okumanızı öneriyoruz.

Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


k******** :

mrb hocam şüpheli olaydan 49 gün sonra yaptırdığım test sonuçları

Anti HBS 4,13 IU/I 0-7,6

Anti HCV NEGATİF (0,15) COI

Anti HIV NEGATİF (0,11) COI

HBs AG (Kemoninesans veya benzeri) NEGATİF(0,44) COI

yorumlarsanız çok sevinirim hocam teşekkürler.


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


h********* :

yardım edin ben elisa testi yaptırdım hiv negatif çıktı ama hcv ve hbs 1.12 pozitif çıktı doktor bi daha test yaptırdı yarın test sonucu çıkacak doktor yalancı pozitif dedi sizcede öylemidir.cvp verirseniz sevinirim.


Cevap:

Buradan bilemeyiz yalancı pozitif olup olmadığını , sonucunuz pozitif gözüküyor.Doktorunuz kontrol amaçlı olarak testleri tekrarlatacak anlaşılan.

c********* :

Korunmasiz iliskiden tam bi ay sonra sadece elisa testi oldum ve negatif cikti .Simdi bu p24 veya Combi dediginiz testlerden olmama gerek var mi??


Cevap:

Sonucunuz normal, kendi başınıza test yaptırmayın, bir şüpheniz var ise hala, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurunuz.

s******** :

hocam hiv 1&2 abs testi elisa testimidir? yaptirmis oldugum test budur .sonuc olarak sadece negatif yaziyordu,kafam karisti cunki herkez bi deger veriyor ama benim test sonucunda hic birsey yokdu sadece negative yaziyordur .49 gun sizce yeterli bir suremidir, testi tekrarlamam gerekiyormu

tesekkur


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


a*** :

Hocam ilişkiden sonra mide bulantısı lenf şişmesi aft ve geçmeyen ishal başladı Korunmalı ilişki 28 sonra test yaptırdım antihıv elisa negatif 0.02 tahlili doktora verdiğimde temiz olduğu söyledi combo testi olması gerektiğini belirttim gerek olmadığını bunun hepsini kapsadığını söyledi 32 gün


Cevap:

HIV testi sonuçların normal ancak HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında deatylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



http://tahlil.com/tag/hiv

m********* :

hocan şüpheli ilişkiden 70 gün sonra anti hıv bide hcv testi yaptırdım temiz çıktı bidaha test yapmama gerek varmı hocam lütfen yardımcı olun zor durumdayı


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


i***************** :

korunmasız olarak giridiğim ilşikide 28 gün anti hiv 0,05negatif 42 gün anti hiv 0,05 negatif 64 gün hiv coombi 0,05 nrml dğrllr 0-0,99 negatif pozitif bişey yazmıyordu son yabtırdığım test combo testmi başka teste gerek varmı hocam zor durumdayım neden hep 0,05 cıkıyor şimdidedn tşkr


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


m************ :

hocam benim sorum şüpheli bir ilişkim hiç olmadı ama geçmeyen bir mantar enfeksiyonum vardı..sonra çevremdeki insanların boş konuşmaları canımı sıktı ve Anti-HIV(1+2) yaptırdım sonuç Negatif0.05 çıktı bu ne demek hocam zaten obsessif komp. ,anksiyete tedavisi görüyorum psikolojim çok bozuk .


Cevap:

Doktora danışmadan kendi kendine test yaptırma, sonucun normal.Psikiatrik sorunun da olduğuna göre bu yönde de muayenelerini aksatma lütfen

c************ :

şüpheli bir cinsel ilişkide bulundum 1. 2. 3. aylarda elisa anti hiv testi yaptırdım sonuçlar hep negatif çıktı yeni test yaptırmama gerek warmı içimde çok büyük bir kuşku var


Cevap:

Aşağıdaki yazımızı okumanızı öneriyoruz
http://tahlil.com/hiv-korkusu-hiv-fobisi-ve-aids-korkusu-nedir/

k**** :

28.gunde h.ı.v p24ag+lgGcombı testi yaptırdım 0.200 negatif çıktı .120 gün sonra H.ı.v 1/ Hıv 2 antikoru testi yaptırdım negatif 0.100 cıktıı tekrar test yaptırmama gerek warmı?


Cevap:

Gerek yok

b********** :

merhabalar hocam insanları bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim hocam ben 6 aylık dönemde 10 15 defa korunmasız ilişki yaşadım en son ilişkim 15 gün önce oldu internet üzerinden okudugum kadarı ile bazı belirtilerim oldu elisa testi yaptırdım hepsi normal çıktı 15 günlük bir ilişki sonrasındaki elisa testide çıkan negatif pozisyonların degişme olasagı nedir birde yaklaşık 20 gün sonra yaptırmayı düşünüyorum yaklaşık 1 aylık dönemde elde edilen sonuç ne kadar dogru olur birde hocam kan tahlilindeki WBC degerleri sürekli degişiklik gösteriyor bazen 11,8 bazen 9.7 bazen 7,5 gibi degerler çıkıyor bu ne anlama geliyor acaba şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Şu anda kafanız karışmış durumda, dikkatli bir şekilde aşağıdaki yazıyı okuyun.Durumunuzla ilgili gerekli bilgiyi alacaksınız.WBC değişikliğine takılmayın, belirtiğiniz değerler de bir anormallik yok.Hele HIV açısından hiç yok

?