Erken Gebelik Testi Yaptıranların Sonuçları Nasıl Yorumlanmalıdır?

Yayın Tarihi : 2017/11/23 13:32 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/05 14:09 •

Gebelik umudu veya kimi zamanda gebe kaldım mı korkusu ile kadınlar zamanından erken sürelerde gebelik testi yaptırmaktadırlar.

Erken Gebelik Testi Yaptıranların Sonuçları Nasıl Yorumlanmalıdır?

Tahlil.com'da sürekli vurguladığımız gibi gebelik testi için ideal zaman mutlak suretle beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdır.En uygun süreçte beklenen adet tarihinin 5 ile 7 gün arası gecikmesi sonrası test yapılmasıdır.
Günümüzde idrarla yapılan gebelik testleri de duyarlı sonuçlar vermektedir.Bu nedenle bu sürede gerek idrar gerekse kanda Beta HCG bakılarak gebelik testi yapılabilir.  Gebelik testinin en uygun hangi zamanda yapılacağına dair yazımızı aşağıda okuyabilirsiniz.
Gebelik testi yaptırmak için en uygun zaman nedir?

Erken gebelik testi yaptıranların sonuçları nasıl yorumlanmalıdır?

Gebelik hasreti çeken anne adayları, tüp bebek tedavisi görenler veya hamile olmak istemeyen anne adayları ise kimi zaman yukarıdaki uyarılarımıza dikkat etmeden kimi zaman da doktorlarına danışmadan erken gebelik testi yaptırmaktadırlar.
Çoğunlukla da Beta HCG testi yaptırarak gebe olup olmadıklarını öğrenmek istemektedirler ilişki  veya tüp bebek girişiminin hemen  ( bu süre 3 ile 7 gün arasında değişebilmektedir)  Beta HCG testlerine baktırmaktadırlar.
Bu durumda test yaptıranların değerleri 5 ve altında ise test yapıldığı süreçte gebelik olmadığından söz edebiliriz.
Ancak 6 ile 9,99  arası değerler bir gebelik ihtimalini akla getirmektedir. Çıkan bu sonuçlar henüz çok yeni bir gebeliğin habercisi olabilir.
Bu durumda tercihen doktorunuzun önerisiyle ve onun uygun gördüğü bir tarihte veya 2-3 gün sonra bir Beta HCG testi daha yapılabilir.Bu test sonucunda Beta HCG değerlerinin yükselmesi hamilelik lehine olarak değerlendirilmelidir.
10 ve üstü çıkan değerler ise zaten gebelik yönünden bilgi vermektedir.

 

 


    
              

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?