Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/03 23:05 •
Gebelik testi yaptırmak isteyen anne adayları ve bayanlar çoğu zaman sabırsız olup bir an önce gebelik testi yaptırmak istiyorlar.
Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Gebelik testi yaptırmak isteyen anne adayları ve bayanlar çoğu zaman sabırsız olup bir an önce gebelik testi yaptırmak istiyorlar.Çoğu zaman beklenen adet tarihinden önce de gebelik testi  yaptırmakta sakınca görmüyorlar.
Tahlil.com olarak gereksiz yere zaman ve para harcamamanız için ziyaretçilerimize önerimiz beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi yaptırmamalarıdır.
Tahlil.com doktorları özellikle beklenen adet tarihinde en az 5 gün veya üstü bir gecikme sonrası gebelik testi yapılmasının gerektiğini öneriyorlar.
Şurası unutulmamalıdır ki, gebeliğin kesin tanısı için ultrason muayenesinde gebelik kesesinin görülmesi beklenmelidir.Sadece gebelik testinin pozitif çıkması tek başına gebeliğin kesin tanısı için kesinlikle yeterli değildir.
Kimyasal gebelik, dış gebelik gibi durumlarda gebelik testi pozitif çıksa da sağlıklı bir gebelik olmayabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a************* :

merhaba yaklasık 10 gün önce ilişkiye girdim ve 12 saat içerisinde norlevo kullandım norlevo kullandıktan 1 gün sonra tekrar korunmasız ilişki yaşadım ama içime boşalma olmadı eminiz. 2 gün önce lekelenme şeklinde kanamam oldu. Bu ilaçtan mı yoksa hamilemiyim


Cevap:

Adet gecikmesi olursa test yapmanızı öneririz..

i**** :

Merhabalar ;

Ben nisanlımla surtunme yoluyla ılıskıye gırdımm ama ıcın falan bosalma olmadı.. Sadece penısımde kalan varsa bır ıhtımal dıyorum. Kız arkadasım adetı 3 gun gectı ve kasıklarında sıslık var asırı sekılde hamıle kalma ıhtımalı var mı acaba ?


Cevap:

2-3 gün daha bekleyin eğer adet olmaz ise gebelik testi yapın.

t************ :

nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik bu sırada yeni adet olmuştum 2 gece birlikte kaldık ve sürekli sürtünme yoluyla sürekli ilişki oldu.bu aralarda yoğun adet kanamam vardı.adetin 3 . günü öğle vakti ayrıldık ve 4.gün adetimin bittiğine dair kahverengi sıvı geldi hamilemiyim çok korkuyorum


Cevap:

Yaşadığınız cinsel birlikteliğe göre hamilelik çok düşük ihtimal.

r********* :

Hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.Benim gördüğüm kanama yerleşme kanaması olabilir mi çükü herzaman gördügüm adetlerden farklıydı bu az kanamalı ve 2 gün süren bir adetti

r********* :

Sevgilimle ilişkim oldu ve ilişkiden 23 gün sonra(adet gecikmesinden 6 gün sonra) kan testi yaptırdım negatif cıktı. Adetim 14 gün gecikti ve 14. günde az kanamalı normalden kısa süren bir adet gecirdim.Bunun hamilelikle bir ilişkisi olabilir mi? Hamile olma riskim varmıdır?


Cevap:

Yaptığınız testlere göre hamilelik yok, bu gecikmeler için bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var.

r*********** :

Merhabalar, 16 Ocak tarihinde ilk adet günümde yazz24+4 doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.2 şubat tarihinde evlendim.Ve 12 şubat tarihinde tekrar adet oldum.Fakat bazı hastalıklardan dolayı hapı kullanmayı 22 şubat tarihinde bıraktım.Ve 25 şubatta tekrar adet gördüm.27 sinde adetim bitti.Merak ettiğim yeni adet dönemini hangi güne göre hesaplamalıyım.12 ޞžubat mı?25 ޞžubat Mı?


Cevap:

Kanamanın ilk başladığı gün adet döneminin de başladığı gündür.

i*********** :

iyi günler hocam. erken hamilelik belirtileri arasında özellikle sağ kasığımda oluşan gaz varmış gibi bir kıpırtı ve bazen sızı var mıdır acaba .hafif şişkinlik hissi.ilişkiye gireli tam 1 hafta oldu. bu tarz belirtiler için daha çok erken de ben mi kuruntu yapıyorum? teşekkürler..


Cevap:

Siz de kuruntu yaptığınızın farkındasınız zaten, bu kadar erken belirti olmaz.

r************ :

en son 4 şubatta adet gördüm günüm 3 gün geçmişti kan testi yaptırdım çıkan sonuç şöyle beta HCG1000.00 Dilue beta hCG 2065 sizce hamilemiyim kaç haftalık doktorum 15 gün sonra tekrar gel dedi ama kasıklarımda ağrım var bundan öncede 2 aylıkken kalp atışı durduğu için kürtaj olmuştum korkuyorum


Cevap:

Beta hcg değerinize göre kaç haftalık hamile olduğunuzu alttaki linki tıklayarak bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi

s*********** :

soruya çok kısa sürede cevap aldım öncelikle ilginize teşekkürler... peki sağ kasığımda 1 haftadır ağrı var arada bir şiddetleniyor ve hafif şiddette her zaman var. muayene için doktora gittim kist gb bulgulara rastlamadı. sizce hamilelik belirtisi olabilir mi?


Cevap:

idrar yollarınızda enfeksiyon olabilir, üroloji bölümüne danışabilirsiniz.

s*********** :

en son 9 şubatta adet gördüm ve adetime bir hafta kala kanda gebelik testi yaptırdım 0,100 çıktı. fakat bir haftadır adet sancısından farklı bir sancı oluştu sağ kasığımda arada bir bıçak saplanması gibi. acaba bir daha test yaptırmalı mıyım?


Cevap:

Testi çok erken yaptırmışsınız.Adetinizde en az 5 gün gecikme olmadan test yaptırmayın.

c******** :

merhaba kanda gebelik ilişkiden sonra 1 hafta içinde belli olurmu?13 şubatta gebelik testi yaptrdım negatif çıktı,bugün yine yaptırdım çünkü 2 gündür çok halsizim,kusma yok ama midem bulanıo...


Cevap:

Test için regl döneminde 1 haftalık gecikmeden sonra yaptırırsanız daha doğru olur.

l******* :

ben 5 kere gebelik testi yaptirdim negatif cikti yani hamile degilim dimi


Cevap:

5 kere daha yaptırın henüz daha net bir şey söyleyemeyiz:)

n*** :

öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.bende adetime 3-4 gün kala kan testi yaptırdım.hcg değeri 77 çıktı.yorumlayabilir misiniz?teşekkür ederim


Cevap:

Beta HCG yüksek, ancak testi erken yaptırmışsınız.Hamile olabilirsiniz, bir hafta sonra tekrarlatın değer yükselirse hamile olduğunuzu söyleyebiliriz

******* ******* :

BUGÜN BETA HCG YAPTIRDIM 1 YANİ SONUÇ NEGATİF ÇIKTI.BETA HCG DEĞERİ 1 İKEN 2 HAFTA SONRA OLSA BİLE SONRA BU DEĞER 5 VE KATLARI OLABİLİYORMU ? YANİ GEBE OLDUĞUMUZU ÖĞRENMEK İÇİN HER HAFTA YADA 10 GÜNDE 1 BU TESTİ YAPSAK DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİRMİ ( FAZLA MERAKLI OLANLAR İÇİN SORUYORUM )


Cevap:

Beta HCG testini ne zaman yaptırdığınız da önemli,beklenen adet tarihinizden 1 hafta sonra yaptırdıysanız ve negatif çıkmışsa,hamilelik olasılığı yok denecek kadar azdır.

?