Gebelikte Cinsel İlişkide Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yayın Tarihi : 2018/04/26 02:32 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/25 00:40 •
Sağlıklı ve risksiz bir hamilelikte, belirli dönemleri hariç, cinsel ilişkinin yaşanması anneye veya bebeğe herhangi bir zarar vermez
Gebelikte Cinsel İlişkide Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gebeliğin özellikle ilk aylarında, anne adayı biraz tedirgin ve hassas olabilir. Her an, her durumda sanki bebeğine zarar gelecekmiş gibi düşünerek cinsel ilişkiden de kaçınabilir. Bu son derece doğal bir tepkidir. Ancak gebelik sağlıklı ilerliyorsa bu kaçış, sadece anneye gerginlik yaşatır. Bu sebeple gereksiz bir stres ortaya koyar. 

Gebe olmak, cinsel ilişkiye engel bir durum değildir. Çünkü gebelik, ilişki bölgesi ile daha farklı bir bölgede ve yeterince uzağındadır. Bu sebeple, eğer gebeliğe bağlı bir durum yoksa, cinsel ilişkiye bir mani de yoktur. Ancak hangi durumlarda cinsel ilişkinin zararsız, hangi durumlarda zararlı olduğu kişilerin kafasını karıştırmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, cinsel ilişkinin riskli olduğu durumları doktorunuz, kontrolünüzde muhakkak belirtir.

Hangi Durumlarda Cinsel İlişki Olmamalıdır?

Sağlıklı ve risksiz bir hamilelikte, belirli dönemleri hariç, cinsel ilişkinin yaşanması anneye veya bebeğe herhangi bir zarar vermez. Ancak hamileliğin riskli olduğu düşünülen bazı durumlarda anne ve bebeğin sağlığı için cinsel ilişkiden kaçınmak gerekebilir. Erken doğum riski, vajina kanamalarının varlığı veya plasentanın rahim ağzını önemli ölçüde kapamış olması durumunda cinsel ilişkiden kaçınmak ve doktordan bu konu ile ilgili gerekli bilgileri almak gerekmektedir.

Gebelikte Cinsel İlişkide Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gebelikte cinsel ilişki, doktor belirtmediği ve özel bir durum olmadığı sürece risksiz bir durumdur. Ancak bazı tedbirlere uymak, anne ve bebek sağlığı için gereklidir. 

Kesinlikle ön sevişme yapılmalıdır. Bu sayede anne adayı rahatlamalı ve kasılmaktan kurtulmalıdır.

Ilişki esnasında karın bölgesine baskı yapacak veya anne adayını zorlayacak pozisyonlardan kaçınılmalı ve yorulmaması sağlanmalıdır. 

Ilişki sonrası anne adayı, dinlenmeli ve duşunu ılık almalıdır.

Ilişki olduğu günler ekstra spor yapmamalı, yapacaksa da abartmamalıdır.

Bu hususlara dikkat edildiği sürece gebelikte cinsel ilişkinin bir mahsuru yoktur. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?