Sindirim Sistemi Problemleri İçin Muskat Kullanın

Yayın Tarihi : 2016/03/28 21:38 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/24 09:13 •

Muskat endonezya ülkesinin yerel bir baharatıdır

Sindirim Sistemi Problemleri İçin Muskat Kullanın

Muskat Nedir? Faydaları Nelerdir?

Muskat endonezya ülkesinin yerel bir baharatıdır. Muskat tozu ve ılık süt karışımı uyku getiricidir. Muskat bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yemeklere eklenmesi sindirim problemlerini çözer.

Eklem ve kas ağrılarını azaltır, beyni alzheimer hastalığına karşı korur, antibakteriyel etkisiyle ağızdaki bakterileri öldürür ve diş etleri ve diş problemlerini çözer, böbreklerden ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Sindirim Problemleri Neden Meydana Gelir?

Sindirim; tüketilen besinlerden vücudun fayda sağlamak üzere emilimini sağlaması ve kullanması; kullanamadığı kısımı ise posa olarak dışarı atması sistemidir. Bu olayın herhangi bir aşaması sekteye uğradığında sindirim problemleri karşımıza çıkar ve bu da hazımsızlık şikayetleriyle karşımıza çıkar. 

Sindirim problemlerinin ilk ayağı, yenilen besinin midede rahatsızlık oluşturması ve ince bağırsakta emilim yapılamamasıdır. İkinci ayakta ise; kalın bağırsağın fonksiyon yetersizliğine bağlı olarak, işe yaramayan atık kısmın tam olarak atılmaması problemi yatar.

İnce Bağırsak Problemleri Nasıl Giderilir?

İnce bağırsak yapısındaki mikrovilluslar sayesinde emilim yapar ve besinleri vücut için kullanılabilir hale getirir. Bu aşamada ince bağırsağın işini zorlaştıran durum; besinleri yanlış kombinlemektir. 

Hangi besinle hangi besinler tüketilir, doğru sindirimde en önemli unsurdur. Örneğin yemeğin yanında su içilmez. Çünkü su, besinleri şişirir ve onların özüne inilmesini zorlaştırır. Bu sebeple besin emilemez ve fayda sağlamaz. Ayrıca ekmek benzeri besinler su ile aşırı şişerek kabızlığa da davetiye çıkarır. Hatta bu sebepledir ki, yemeklerin yanında içecek değil de, turşu, salata gibi gıdalar tüketilmelidir.

Et ve balık ürünlerinin yanında bol C vitamini ve lifli gıda tüketilmelidir. Bu sayede hem besinler çabuk sindirilir, hem de maksimum fayda sağlanmış olur. 

Ayrıca yemeklerde tatlı, acı, tuzluları da karıştırmamak gerekir. Bu da vücudun emilim yapmasını zorlaştıran durumlardır. Genelde tatlı yemekten en az bir saat sonra tüketilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?