Hamile Kalan Biri Adet Görür Mü?

Yayın Tarihi : 2019/01/31 21:09 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/30 15:28 • Yazar: İrem Yücel

Adet gördüm yine de hamile kalma olasılığım var mı? Hamile kalan bir kadın adet görebilir mi? Gibi sorular ziyaretçilerimiz tarafından bize sıkça yöneltiliyor. Hatta düzenli olarak üst üste adet görüp hala hamile olabileceği korkusu taşıyan kadınlar var. Tahlil.com olarak bu yazımızda bu sorulara genel bir cevap vermek istedik.

Hamile Kalan Biri Adet Görür Mü?

Öncelikle adet olduğu halde hamile kalma korkusu yaşayan kadınların ilk başvurduğu yerlerden birisi de internet. İnternette bu konuda birçok yanlış yazı ve bilgi kirliliği mevcuttur. Bu sebeple kafası karışan kişiler yoğun bir stres altına giriyor ve kafaları çok karışıyor.

Her kadın ergenlikten menopoz dönemine kadar her ay düzenli olarak bir tane spermle birleşmemiş yani döllenmemiş olan yumurtayı bir miktar kanla dışarı atar. Buna adet kanaması diyoruz. 28 günde bir görülen bu olaya da adet döngüsü denmektedir. Hamilelikte ise yumurta erkek üreme hücresi olan spermle birleşeceğinden atılma veya yeni bir yumurta hücresi üretmeye ihtiyaç yoktur.

Bu sebeple bilinmesi gerekir ki, adet gören bir kadının hamile kalma olasılığı yoktur, mümkün değildir. Bunun sebebine gelecek olursak hamilelik kadındaki yumurta hücresiyle erkeğin sperm hücresinin birleşmesi sonucu oluşur. Hamileliğin oluşması için korunmasız ilişkiye girmek gerekir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için “Nasıl hamile kalınır? Hangi tür ilişkiler sonucu hamile kalınır?”  yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Herhangi bir cinsel birleşme veya spermle yumurtanın birleşmesi (döllenme) olmadığında ise kadın adet kanı ile birlikte o ay ürettiği yumurta hücresini dışarı atar. Bu da sperm ve yumurta birleşmesinin yani hamileliğin olmadığını gösterir.

Yine kadınların kafasını çok karıştıran, özellikle hamilelik korkusuna sebep olan bir diğer soru ise “Ya üstüne görme kanamasını adetle karıştırıyorsam?” veya “Adet oldum ama hamile kalmaktan korkuyorum, bu adet değil de üstüne görme kanaması olabilir mi?” Bu tarz sorular sitemize oldukça fazla soruluyor. Üstüne görme kanaması diğer adıyla yerleşme kanamasıdır. Spermle yumurta birleştikten sonra oluşan bebeğin ilk halinin rahme yerleşmesiyle görülen hafif bir kanamadır. Çoğu kez kadınlar tarafından adet kanamasıyla karıştırılır.

Adet kanaması üstüne görmeden farklı bir kanamadır. Üstüne görme konusuyla ilgili ayrıntılı yazımızı okuyup detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?