Kızlık Zarı Cinsel İlişki Dışında da Bozulabilir

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Ülkemizde kızlık zarı ve bekaret gibi kavramlar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor
Kızlık Zarı Cinsel İlişki Dışında da Bozulabilir

Ülkemizde kızlık zarı ve bekaret gibi kavramlar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.
Kızlık zarı genellikle cinsel ilişki sırasında yırtılsa da, nadir de olsa başka nedenlerle de zarda yırtılma meydana gelebiliyor.
Cinsel ilişki dışında kızlık zarı yırtılmasına verilebilecek nedenleri birlikte inceleyelim.
Düşme, at binme, abartılı mastürbasyon sırasında vajinaya parmak veya yabancı cisim sokulması ve adetliyken tampon kullanma gibi durumlarda zarda yırtılmaya yol açabilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
S**** :

Hocam, küçükken 2. Kattan düştüm. Kızlık zarım bozulmuş mudur?


Cevap:

Bu şekilde bir kızlık bozulma ihtimali yok derecek kadar azdır. Kesin bilgi jinekolojik muayene ile belli olur.

S**** :

Hocam, ben küçükken 2. Kattan düştüm. Kızlık zarım bozulmuş mudur?


Cevap:

Bu durumda çok düşük bir olasılık olarak görülüyor. Nasıl ve hangi tarafınıza düştüğünüz de önemli.En doğru bilgiyi muayene yapacak jinekoloji uzmanı verecektir.

Z********* :

Hocam merhaba Erkek arkadaşım ile yakınlaşmamız oldu benim ilk çamaşırım vardı ve ilk çamaşırım üstünden ağızdan yaptı herhangi birşey girmedi yaklaşık iki saat sonra ilk çamaşırıma baktığım da beyaz akıntı ile karışmış kan vardı sonra ki 2 gün kahverengi akıntı geldi.menstural döngünün dönem ortalarında bu gibi akıntılarım sürekli oluyor du .kızlık zarım bozulmuş mudur ben zedelenme olarak düşünüyor


Cevap:

Belirtiğiniz şekild ekızlık zarının bozulmuş olması pek olası değil.Tabii bu konuda en doğru bilgiyi jinekolojik muayene sonrası kadın doğum uzmanı doktor vermelidir.

m*********** :

Hocam erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki oldu girme olmadı ilişkiden 6 7 saat sonra kan geldi iç çamaşırıma baya akmış kızlık zarım bozulmamıştır değil mi ilişki olmadı çünkü ?


Cevap:

Sürtünmeden kaynaklı zedelenme nedeniyle kanama görülmüş olabilir. Hymen yapısının bozulup bozulmadığını doktor muayenesi ile çok daha net olarak öğrenebilirsiniz. 

g*********** :

Hocam sevgilimle kıyafetli iken sürtünme ile ilişkiye girdik ama çok sertti çok canım yandı sanırım kemeri yüzünden.Sonra eliyle yine kot pantolonumun üzerinden vajinama sert şekilde defalarca temasta bulundu.Adetliydim ama tuhaf bir kanamam oldu ve çok canım yanıyor.Kızlık zarım bozulmuş mudur?


Cevap:

Çok düşük bir ihtimal. Fakat kızlık zarının bozulup bozulmadığını kadın doğum uzmanının yapacağı muayene sonucu öğrenebilirsin.

a************ :

Merhabalar benim bir sorun olucak ki arkadaşımla bir iliski yaşadık bende boxer vardı be sonra üstünde kan olduğunu gördük ama damla değildi adet bitiminden sonra oldu yanliz kan durmustu bu şekilde 1-2 gun damla şeklinde gelmiş kızlık zarı yırtılmismidir biz anlayamiuoruz biliyorum ama bu kan ne kanı


Cevap:

Birleşme olmadığı sürece kızlık zarının yırtılması oldukça zor bir ihtimaldir. Kanın sebebi sürtünme sırasında tahriş olan bir doku olabilir. 

i********* :

Kizlik zari bozuldugunda kanama iliskiden hemen sonra mi olur yoksa bikac saat sonra kanama olabilir mi?


Cevap:

Olabilir. Geçmiş olsun.

n******* :

Erkek arkadasimla arkadan iliski yaptik ve icime bosaldi. Simdi ben idrar ve ya kan tahlili yaptirsam erkekle oldugum ortaya cikarmi?


Cevap:

Hayır test sonucundan bu anlaşılmaz


p******** :

hocam kız arkadaşımın vajınasıyla oynarken parmağım az bir şey içine gitti kan geldi kızlığı bozulmuş olabilr mi tırnağım çizdi diye tahmin ediyorum kan gelince korktuk lütfen cevap verir-misiniz hocam. teşekkür ederim


Cevap:

Kızlık zarının bozulmasında farklı sebepler olabilir bununla ilgili alttaki linki tıklayarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/kizlik-zari-cinsel-iliski-disinda-da-bozulabilir

e***** :

sorularima yanit verdiginiz icin tesekkur ederim ama alttaki yorumlarimi yani sordugum sorulari silerseniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler son olarakta kzlk zari bozulsa kanamasi oyle iki gun surermi ?

e***** :

Ayrıyetten sürtünme sırasında bir iki kere vajinaya yakın olmusdu acıdıgını belirtmişti *

e***** :

Merhaba hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz 5 Gün önce adeti bitti dun ilişkiye girdik sürtünme yoluyla bana bi sorun oldugunu söyledi hafif kan gelmiş yani kan lekesi vardı diyo dün aksamdan için bugunde aynı kan gelmiş acaba kızlık zarında sıkıntı varmı ? yoksa adet devamı gibimi


Cevap:

Büyük ihtimalle kızlık zarında sorun olabilir.

n********* :

kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı


Cevap:

Böyle bir olasılık vardır ama tabii ki normal ilişkiye göre daha düşüktür.

n********* :

kızlık zarım bozulmadı ama erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık hamile olabilirmiyim


Cevap:

Hamile değilsin ama bu konu hakkında bilgi edinmen lazım alttaki linki tıklayarak sorularına cevap bulabilirsin.

http://tahlil.com/surtunme-ile-iliski-sonrasi-hamile-kalinir-mi

?